- Lis 11, 2006
- 1,482
- 387
- 83
Młode ziemniaki ugotować w całości w mundurkach ,gdy już będą miękkie odlać wodę ziemniaki przestudzić
a następnie pokroić w plastry grubości od 1,5 od 2,5 cm .Do miseczki wlać olej tak aby starczyło do posmarowania wszystkich ziemniaczków dodać przyprawy może być wegeta lub sól ,pieprz ,oregano słodka papryka ,czosnek zmiażdżony . Ziemniaczki ułożyć na blaszce z piekarnika i posmarować przyprawami .
Piec w nagrzanym piekarniku 200 st .przez około 20 -30 min .
Przepis zainspirował mój mąż ,po prostu jadł coś takiego w jednej z restauracji i kazał w domu zrobić sobie coś podobnego ,posmakowało .

a następnie pokroić w plastry grubości od 1,5 od 2,5 cm .Do miseczki wlać olej tak aby starczyło do posmarowania wszystkich ziemniaczków dodać przyprawy może być wegeta lub sól ,pieprz ,oregano słodka papryka ,czosnek zmiażdżony . Ziemniaczki ułożyć na blaszce z piekarnika i posmarować przyprawami .
Piec w nagrzanym piekarniku 200 st .przez około 20 -30 min .
Przepis zainspirował mój mąż ,po prostu jadł coś takiego w jednej z restauracji i kazał w domu zrobić sobie coś podobnego ,posmakowało .


