- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Ziemiaki puree
1kg ziemniaków
6 ząbków czosnku
4 gałązki estragonu
2 listki laurowe
kostka rosołowa
1/2 łyżeczki soli
1 1/2 łyżki masła
szczypiorek
1.Ziemniaki obieramy i gotujemy wraz z czosnkiem, ziołami, kostką rosołową i solą.
2.Odcedzamy i jeszcze dokładnie odparowujemy. Gorące przeciskamy przez praskę i mieszamy z masłem. Posypujemy szczypiorkiem.

1kg ziemniaków
6 ząbków czosnku
4 gałązki estragonu
2 listki laurowe
kostka rosołowa
1/2 łyżeczki soli
1 1/2 łyżki masła
szczypiorek
1.Ziemniaki obieramy i gotujemy wraz z czosnkiem, ziołami, kostką rosołową i solą.
2.Odcedzamy i jeszcze dokładnie odparowujemy. Gorące przeciskamy przez praskę i mieszamy z masłem. Posypujemy szczypiorkiem.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: