Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Ziemniaki z papryką do kiełbasek z grilla
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 851635" data-attributes="member: 10341"><p>Sezon grillowania dopiero się zaczyna, do mięsa szukamy i robimy różne sałatki, najczęściej ziemniaczane na zimno, a przecież ciepłe dodatki do grillowanych mięs też mają swój niezaprzeczalny urok. Ja tę sałatkę robiłam do grillowanej kiełbasy z patelni. Smakowała wybornie. Przepis z Burdy - Agencja Muza. Proporcja dla 4 osób.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p>75 dkg ziemniaków</p><p>sól</p><p>1 łyżeczka kminku</p><p>2 cebule</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>1 strąk zielonej papryki</p><p>łyżka masła</p><p>1 czubata łyżka słodkiej sproszkowanej papryki</p><p>pół szklanki mięsnego rosołu (może być z kostki, brałam drobiowy)</p><p>kiełbaski do grillowania</p><p></p><p>Ziemniaki zalewamy zimną wodą, dodajemy po łyżeczce soli i kminku i gotujemy przez 20 minut. Uwaga, nie mogą być rozgotowane. Następnie studzimy je zimną wodą, obieramy i kroimy w plasterki. W tym czasie obieramy i drobno kroimy cebule i czosnek, czyścimy z pestek i białych błon paprykę, myjemy ją, osuszamy i też kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim cebule i czosnek na jasnobrązowy kolor. Dodajemy świeżą paprykę i smażymy dalsze 5 minut. Następnie mieszamy z papryką w proszku, dodajemy plasterki ziemniaków i polewamy rosołem. Solimy do smaku i dusimy jeszcze 5 minut. Podajemy z kiełbaskami z grilla.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 851635, member: 10341"] Sezon grillowania dopiero się zaczyna, do mięsa szukamy i robimy różne sałatki, najczęściej ziemniaczane na zimno, a przecież ciepłe dodatki do grillowanych mięs też mają swój niezaprzeczalny urok. Ja tę sałatkę robiłam do grillowanej kiełbasy z patelni. Smakowała wybornie. Przepis z Burdy - Agencja Muza. Proporcja dla 4 osób. [B]Składniki[/B] 75 dkg ziemniaków sól 1 łyżeczka kminku 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 strąk zielonej papryki łyżka masła 1 czubata łyżka słodkiej sproszkowanej papryki pół szklanki mięsnego rosołu (może być z kostki, brałam drobiowy) kiełbaski do grillowania Ziemniaki zalewamy zimną wodą, dodajemy po łyżeczce soli i kminku i gotujemy przez 20 minut. Uwaga, nie mogą być rozgotowane. Następnie studzimy je zimną wodą, obieramy i kroimy w plasterki. W tym czasie obieramy i drobno kroimy cebule i czosnek, czyścimy z pestek i białych błon paprykę, myjemy ją, osuszamy i też kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim cebule i czosnek na jasnobrązowy kolor. Dodajemy świeżą paprykę i smażymy dalsze 5 minut. Następnie mieszamy z papryką w proszku, dodajemy plasterki ziemniaków i polewamy rosołem. Solimy do smaku i dusimy jeszcze 5 minut. Podajemy z kiełbaskami z grilla. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Ziemniaki z papryką do kiełbasek z grilla
Bottom