Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Zimowa korzenna pieczen wolowa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 913767" data-attributes="member: 5590"><p>[ATTACH=full]47152[/ATTACH]</p><p></p><p>przyprawy w proporcjach 1:1:1:1</p><p>ziarna kolendy </p><p>ziarna czarnego pieprzu</p><p>ziarna ziela angielskiego</p><p>jagody jalowca</p><p></p><p>troszke soli</p><p></p><p>oliwa z oliwek</p><p></p><p>wolowina - kawalek na pieczen ok 2kg</p><p></p><p>1. Przyprawy rozbic w mozdzierzu</p><p>2. Powoli dodawac oliwe i mieszac, do momentu az marynata osiagnie konsystencje pasty, dodac sol</p><p>3. Mieso natrzec, przykryc i marynowac przez noc</p><p>4. Wstawic mieso do nagrzanego piekarnika. Ja wbijam termometr, trzymam w 160C az srodek bedzie mial 65-67C.</p><p>Wedlug przepisu - piekarnik rozgrzany do 190C - 15 min na kazde 450g miesa + dodatkowe 20 min.</p><p>5. Wyciagnac mieso z piekarnika, zawinac w folie i odstawic na okolo 20 min zeby soki sie ustaly</p><p></p><p>SMACZNEGO</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 913767, member: 5590"] [ATTACH=full]47152[/ATTACH] przyprawy w proporcjach 1:1:1:1 ziarna kolendy ziarna czarnego pieprzu ziarna ziela angielskiego jagody jalowca troszke soli oliwa z oliwek wolowina - kawalek na pieczen ok 2kg 1. Przyprawy rozbic w mozdzierzu 2. Powoli dodawac oliwe i mieszac, do momentu az marynata osiagnie konsystencje pasty, dodac sol 3. Mieso natrzec, przykryc i marynowac przez noc 4. Wstawic mieso do nagrzanego piekarnika. Ja wbijam termometr, trzymam w 160C az srodek bedzie mial 65-67C. Wedlug przepisu - piekarnik rozgrzany do 190C - 15 min na kazde 450g miesa + dodatkowe 20 min. 5. Wyciagnac mieso z piekarnika, zawinac w folie i odstawic na okolo 20 min zeby soki sie ustaly SMACZNEGO [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Zimowa korzenna pieczen wolowa*
Top
Bottom