Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Zimowa potrawka z grzybów i bambusa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Izolda" data-source="post: 1592381" data-attributes="member: 1443"><p>To jest bardzo uniwersalny, taki bazowy przepis, w ten sposób można przygotować większość warzyw, albo mieszankę (wtedy wrzucać w odpowiedniej kolejności w zależności od czasu potrzebnego do obróbki termicznej), bazując na tym przepisie przygotowuję brokuły (blanszuję je wcześniej dosłownie przez minutę pokrojone na różyczki), zamiast wywaru z grzybów dodaję 1 łyżkę wytrawnego sherry i uzupełniam do 100 ml bulionem, pyszne.</p><p></p><p>Pusiu, moim zdaniem świeże shiitake się tu nie nadają, są zbyt delikatne, &quot;zapaszek&quot; pędów bambusa je przytłoczy, suszone lepiej się bronią.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Izolda, post: 1592381, member: 1443"] To jest bardzo uniwersalny, taki bazowy przepis, w ten sposób można przygotować większość warzyw, albo mieszankę (wtedy wrzucać w odpowiedniej kolejności w zależności od czasu potrzebnego do obróbki termicznej), bazując na tym przepisie przygotowuję brokuły (blanszuję je wcześniej dosłownie przez minutę pokrojone na różyczki), zamiast wywaru z grzybów dodaję 1 łyżkę wytrawnego sherry i uzupełniam do 100 ml bulionem, pyszne. Pusiu, moim zdaniem świeże shiitake się tu nie nadają, są zbyt delikatne, "zapaszek" pędów bambusa je przytłoczy, suszone lepiej się bronią. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Zimowa potrawka z grzybów i bambusa
Top
Bottom