Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Złociste ciasteczka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jo_anna1" data-source="post: 899067" data-attributes="member: 16552"><p>Ciasto:</p><p>250 g mąki pszennej </p><p>250 g białego sera (zmielonego lub z wiaderka) </p><p>200 g masła (temperatury pokojowej) </p><p>1 łyżka cukru pudru </p><p>Nadzienie:</p><p>ok. 4 nie zbyt dużych jabłek </p><p>cukier puder do posypania </p><p></p><p></p><p>Etapy przygotowania:</p><p>Z masła, mąki, cukru i sera zagniatamy ciasto,można na pół godziny wstawić je do lódówki zeby sie lepiej wałkowalo, inaczej bedzie sie mocno kleic. A następnie wałkujemy je w identyczny sposób jak na pierogi podsypujac mąka. Podobnie też jak na pierogi wycinamy z niego koła- szklanką. Jabłka obieramy i kroimy w ósemki wycinając gniazda nasienne. Układamy na połowie koła i przykrywamy drugą połową. Ciasto w przeciwieństwie do pierogów sklejamy tylko po bokach. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 25-30 minut do zrumienienia. W zależności od wielkości szklanki wychodzi ok. 35 - 40 ciasteczek. Po wyciagnieciu i ułozeniu na talerzu posypac cukrem pudrem. Najlepsze są tego samego dnia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jo_anna1, post: 899067, member: 16552"] Ciasto: 250 g mąki pszennej 250 g białego sera (zmielonego lub z wiaderka) 200 g masła (temperatury pokojowej) 1 łyżka cukru pudru Nadzienie: ok. 4 nie zbyt dużych jabłek cukier puder do posypania Etapy przygotowania: Z masła, mąki, cukru i sera zagniatamy ciasto,można na pół godziny wstawić je do lódówki zeby sie lepiej wałkowalo, inaczej bedzie sie mocno kleic. A następnie wałkujemy je w identyczny sposób jak na pierogi podsypujac mąka. Podobnie też jak na pierogi wycinamy z niego koła- szklanką. Jabłka obieramy i kroimy w ósemki wycinając gniazda nasienne. Układamy na połowie koła i przykrywamy drugą połową. Ciasto w przeciwieństwie do pierogów sklejamy tylko po bokach. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 25-30 minut do zrumienienia. W zależności od wielkości szklanki wychodzi ok. 35 - 40 ciasteczek. Po wyciagnieciu i ułozeniu na talerzu posypac cukrem pudrem. Najlepsze są tego samego dnia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Złociste ciasteczka
Top
Bottom