Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Złocisty torcik z risotto z serem Bitto na kremie karczochowym z chrupiącym bekonem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ortica" data-source="post: 669943" data-attributes="member: 2991"><p>Bahomet ma rację, że Bitto trudno porównać do innych serów.</p><p>Bitto ma smak słodki, delikatny przechodzący w intensywny w miarę wydłużania się okresu dojrzewania. Może dojrzewać przez wiele lat, bez szkody dla cech organoleptycznych i strukturalnych. To jedyny ser na świecie, który może być przechowywany ponad 10 lat. Wytwarzany ze świeżo udojonego mleka krowiego zmieszanego z mlekiem kozim (10-20%) kóz rasy orobica. Wytwarzany przez pasterzy - serowarów w dolinach Valli del Bitto: Albaredo i Gerola (na wysokości od 1400 do 2000 m n.p.m.) w obrębie Parku Alp &quot;Orobie Valtellinesi&quot; w prowincji Sondrio.</p><p>więcej o serze na stronie <a href="http://www.formaggiobitto.com/formaggio_bitto_presidio_slow_food.html" target="_blank">http://www.formaggiobitto.com/formaggio_bi..._slow_food.html</a></p><p>Podobnie jak Bahomet robię zapasy w górach. Istnieje też możliwość zakupu przez internet, choć cena powala na kolana.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ortica, post: 669943, member: 2991"] Bahomet ma rację, że Bitto trudno porównać do innych serów. Bitto ma smak słodki, delikatny przechodzący w intensywny w miarę wydłużania się okresu dojrzewania. Może dojrzewać przez wiele lat, bez szkody dla cech organoleptycznych i strukturalnych. To jedyny ser na świecie, który może być przechowywany ponad 10 lat. Wytwarzany ze świeżo udojonego mleka krowiego zmieszanego z mlekiem kozim (10-20%) kóz rasy orobica. Wytwarzany przez pasterzy - serowarów w dolinach Valli del Bitto: Albaredo i Gerola (na wysokości od 1400 do 2000 m n.p.m.) w obrębie Parku Alp "Orobie Valtellinesi" w prowincji Sondrio. więcej o serze na stronie [URL="http://www.formaggiobitto.com/formaggio_bitto_presidio_slow_food.html"]http://www.formaggiobitto.com/formaggio_bi..._slow_food.html[/URL] Podobnie jak Bahomet robię zapasy w górach. Istnieje też możliwość zakupu przez internet, choć cena powala na kolana. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Złocisty torcik z risotto z serem Bitto na kremie karczochowym z chrupiącym bekonem
Top
Bottom