Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Złote uszka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 760378" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Przeczytałam ten piękny opis nostalgicznego rodzinnego podwieczorku z ciasteczkami orzechowymi i naszła mnie ochota na coś szybkiego, domowego i słodkiego. Ale zanim odbiorę z reperacji młynek do mielenia orzechów, trochę czasu upłynie. Wybrałam więc szybką wersję ciasteczek z ciasta francuskiego. I tu uwaga!</span></p><p><span style="font-size: 26px">W sprzedaży jest ciasto nie tylko z masłem, ale i z margaryną, której nie cierpię. Trzeba uważnie czytać , co się kupuje. To z margaryną cuchnie na całe mieszkanie. Przepis miałam z Burdy - Agencja Muza.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Składniki</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong></strong>1 opakowanie ciasta francuskiego </span></p><p><span style="font-size: 26px">5 dkg cukru</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Rozmrożone ciasto rozwałkowałam na placek o długości 30 cm i grubości 0,5 cm. Posypałam je cukrem i zrolowałam z dwóch stron, wzdłuż dłuższych boków do środka. Mokrym ostrym nożem kroiłam plastry o grubości 1,5 cm. Blachę zwilżyłam wodą (oszczędnie) położyłam na niej uszka i piekłam 20 minut w temperaturze 225 st. Wyszło z tej porcji 12 podwójnych ciasteczek uszek, do chrupania z popołudniową herbatką. </span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 760378, member: 10341"] [SIZE=10]Przeczytałam ten piękny opis nostalgicznego rodzinnego podwieczorku z ciasteczkami orzechowymi i naszła mnie ochota na coś szybkiego, domowego i słodkiego. Ale zanim odbiorę z reperacji młynek do mielenia orzechów, trochę czasu upłynie. Wybrałam więc szybką wersję ciasteczek z ciasta francuskiego. I tu uwaga! W sprzedaży jest ciasto nie tylko z masłem, ale i z margaryną, której nie cierpię. Trzeba uważnie czytać , co się kupuje. To z margaryną cuchnie na całe mieszkanie. Przepis miałam z Burdy - Agencja Muza. [B]Składniki [/B]1 opakowanie ciasta francuskiego 5 dkg cukru Rozmrożone ciasto rozwałkowałam na placek o długości 30 cm i grubości 0,5 cm. Posypałam je cukrem i zrolowałam z dwóch stron, wzdłuż dłuższych boków do środka. Mokrym ostrym nożem kroiłam plastry o grubości 1,5 cm. Blachę zwilżyłam wodą (oszczędnie) położyłam na niej uszka i piekłam 20 minut w temperaturze 225 st. Wyszło z tej porcji 12 podwójnych ciasteczek uszek, do chrupania z popołudniową herbatką. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Złote uszka
Top
Bottom