- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Złoty ryż 黃金炒飯
150 g ugotowanego ryżu
3-4 żóltka
2 ząbki czosnku
10 cm pora
Sól, pieprz, olej.
1.Pora i czosnek drobno kroimy.
2.Ugotowany zimny ryż dobrze mieszamy z żółtkami.
3.Na rozgrzanym oleju smażymy czosnek. Dodajemy ryż. Wszystko smażymy ok 5 minut ( delikatnie ugniatamy ryż do patelni).
4.Pod koniec dodajemy para. Solimy, pieprzymy, mieszamy i jeszcze 2 minuty smażymy.
Ps 1 Danie te można potraktować jako pełny, bardzo szybki obiad.
Ps 2 Przepis ten liczy sobie już ponad 1000 lat, a pochodzi z Ning kocht
https://www.youtube.com/watch?v=2IZMX6R2PuA

150 g ugotowanego ryżu
3-4 żóltka
2 ząbki czosnku
10 cm pora
Sól, pieprz, olej.
1.Pora i czosnek drobno kroimy.
2.Ugotowany zimny ryż dobrze mieszamy z żółtkami.
3.Na rozgrzanym oleju smażymy czosnek. Dodajemy ryż. Wszystko smażymy ok 5 minut ( delikatnie ugniatamy ryż do patelni).
4.Pod koniec dodajemy para. Solimy, pieprzymy, mieszamy i jeszcze 2 minuty smażymy.
Ps 1 Danie te można potraktować jako pełny, bardzo szybki obiad.
Ps 2 Przepis ten liczy sobie już ponad 1000 lat, a pochodzi z Ning kocht
https://www.youtube.com/watch?v=2IZMX6R2PuA