Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Zrazy cielęce zwijane, po polsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 60096" data-attributes="member: 49"><p><strong>Zrazy cielęce zwijane, po polsku</strong> </p><p></p><p>50 dag cielęciny bez kości, </p><p>2 dag mąki, </p><p>tłuszcz, </p><p>150 ml śmietany, </p><p>5 dag bułki czerstwej, </p><p>8 dag cebuli, </p><p>1 łyżka tartej bułki, </p><p>2 dag rodzynków, </p><p>zielenina, </p><p>żółtko, </p><p>sól, </p><p>pieprz do smaku. </p><p></p><p>Mięso umyć, zdjąć błonę, pokroić ukośnie na 4 porcje, rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą na cienkie płaty. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć, zemleć, połączyć z cebulą, bułką tartą, żółtkami, opłukanymi rodzynkami i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku. Następnie nałożyć na płaty mięsa, zawinąć w ruloniki, obwiązać nitką, posypać przyprawami i mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu skropić wodą i dusić na małym ogniu. Pod koniec duszenia wlać śmietanę. Podawać z ryżem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 60096, member: 49"] [B]Zrazy cielęce zwijane, po polsku[/B] 50 dag cielęciny bez kości, 2 dag mąki, tłuszcz, 150 ml śmietany, 5 dag bułki czerstwej, 8 dag cebuli, 1 łyżka tartej bułki, 2 dag rodzynków, zielenina, żółtko, sól, pieprz do smaku. Mięso umyć, zdjąć błonę, pokroić ukośnie na 4 porcje, rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą na cienkie płaty. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć, zemleć, połączyć z cebulą, bułką tartą, żółtkami, opłukanymi rodzynkami i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku. Następnie nałożyć na płaty mięsa, zawinąć w ruloniki, obwiązać nitką, posypać przyprawami i mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu skropić wodą i dusić na małym ogniu. Pod koniec duszenia wlać śmietanę. Podawać z ryżem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Zrazy cielęce zwijane, po polsku*
Top
Bottom