Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Zrazy dońskie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 944097" data-attributes="member: 421"><p><span style="color: #708090"><strong><span style="font-size: 26px">Zrazy dońskie</span></strong></span></p><p></p><p><a href="http://chaika.rio-club.ru/recept.aspx?id=315" target="_blank">http://chaika.rio-club.ru/recept.aspx?id=315</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]49438[/ATTACH]</p><p></p><p>1 kg ryby</p><p>3-4 cebule</p><p>2 łyżki masła lub margaryny</p><p>1 szklanka bułki tartej(do farszu)</p><p>3 jajka</p><p>0,3 szklanki mleka</p><p>0,5 szklanki maki</p><p>2 szklanki oleju( do smażenia)</p><p>sól,pieprz,</p><p>natka zielonej pietruszki lub koperek</p><p></p><p>Filety rybne bez skóry i ości pociąć na cienkie kawałki,lekko rozbić,posolić,popieprzyć zawinąć w nich farsz i nadać im podłużny kształt.</p><p></p><p><strong>Farsz</strong>:</p><p>Pokroić cebulę,lekko poddusić na maśle,wystudzić.Dodać bułkę tartą,drobno posiekane jajka,zieleninę,sól i pieprz.</p><p>Wszystko dokładnie wymieszać.</p><p>Zrazy panierować w mące,w rozbitym jajku z mlekiem,w bułce tartej i smażyć w głębokim oleju.</p><p></p><p>Ja zrobiłam zrazy z dorsza,miałam 1,300g i z tej ilości wyszło mi 8 olbrzymów.Farszu trochę mi zostało.[ATTACH=full]49441[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 944097, member: 421"] [COLOR=#708090][B][SIZE=14]Zrazy dońskie[/SIZE][/B][/COLOR][B][SIZE=14][/size][/B][SIZE=14][/SIZE] [URL="http://chaika.rio-club.ru/recept.aspx?id=315"]http://chaika.rio-club.ru/recept.aspx?id=315[/URL] [ATTACH=full]49438[/ATTACH] 1 kg ryby 3-4 cebule 2 łyżki masła lub margaryny 1 szklanka bułki tartej(do farszu) 3 jajka 0,3 szklanki mleka 0,5 szklanki maki 2 szklanki oleju( do smażenia) sól,pieprz, natka zielonej pietruszki lub koperek Filety rybne bez skóry i ości pociąć na cienkie kawałki,lekko rozbić,posolić,popieprzyć zawinąć w nich farsz i nadać im podłużny kształt. [B]Farsz[/B]: Pokroić cebulę,lekko poddusić na maśle,wystudzić.Dodać bułkę tartą,drobno posiekane jajka,zieleninę,sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Zrazy panierować w mące,w rozbitym jajku z mlekiem,w bułce tartej i smażyć w głębokim oleju. Ja zrobiłam zrazy z dorsza,miałam 1,300g i z tej ilości wyszło mi 8 olbrzymów.Farszu trochę mi zostało.[ATTACH=full]49441[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Zrazy dońskie*
Top
Bottom