Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Zrazy staropolskie koronne*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Acard" data-source="post: 64498" data-attributes="member: 110"><p><strong>Zrazy staropolskie koronne</strong></p><p></p><p>70 dag wołowiny bez kości,</p><p>pieprz,</p><p>15 dag cebuli,</p><p>2 dag grzybów suszonych,</p><p>5 dag chleba razowego,</p><p>4 dag smalcu,</p><p>sól,</p><p></p><p>farsz:</p><p>15 dag cebuli,</p><p>5 dag chleba czerstwego,</p><p>2 dag masła,</p><p>pieprz, sól </p><p></p><p>Mięso pokroić w plastry w poprzek włókien, rozbić na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem. Sporządzić farsz cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu, chleb zetrzeć na tarce, wszystko wymieszać z masłem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na plastry mięsa nałożyć farsz, zwinąć je w rulony, obrumienić na smalcu. Następnie zrazy przełożyć do rondla, podlać wywarem, posypać utartym chlebem, dodać ugotowane, pokrojone w paski grzyby, dusić do miękkości. Podawać z kaszami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Acard, post: 64498, member: 110"] [B]Zrazy staropolskie koronne[/B] 70 dag wołowiny bez kości, pieprz, 15 dag cebuli, 2 dag grzybów suszonych, 5 dag chleba razowego, 4 dag smalcu, sól, farsz: 15 dag cebuli, 5 dag chleba czerstwego, 2 dag masła, pieprz, sól Mięso pokroić w plastry w poprzek włókien, rozbić na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem. Sporządzić farsz cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu, chleb zetrzeć na tarce, wszystko wymieszać z masłem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na plastry mięsa nałożyć farsz, zwinąć je w rulony, obrumienić na smalcu. Następnie zrazy przełożyć do rondla, podlać wywarem, posypać utartym chlebem, dodać ugotowane, pokrojone w paski grzyby, dusić do miękkości. Podawać z kaszami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Zrazy staropolskie koronne*
Top
Bottom