Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1599720" data-attributes="member: 2354"><p>To jest klasyczne polskie danie, w Kuchni Polskiej, Wyd.XII PWE 1968 sa pod tytulem &quot;zrazy wolowe zawijane z musztarda&quot;.</p><p>Danie to robie od wielu lat prawie tak samo, jak podal Europa, z malymi zmianami. Rozbite plastry smaruje musztarda i ukladam pokrojone w slupki mw. jednakowej dlugosci: slonina, ogorek, MARCHEWAKA i troche cebuli. W braku sloniny, ktora tu najlepiej pasuje daje slupki boczku. Z boczkiem dobre, ale klasycznie powinna byc slonina i mnie tak lepiej smakowalo. </p><p>Dodatek marchewki wzbogaca smak i tez wyglad po przekroju.</p><p>Grzyby dodaje do duszenia razem z reszta dodatkow. Klasyczny dodatek do tych zrazow jest kasa gryczana, choc mozna i z ziemniakami.</p><p>W Kuchni Polskiej jest kilka odmian tych zrazow, ale te lubie najbardziej. Danie to robi furore wsrod obcokrajowcow.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1599720, member: 2354"] To jest klasyczne polskie danie, w Kuchni Polskiej, Wyd.XII PWE 1968 sa pod tytulem "zrazy wolowe zawijane z musztarda". Danie to robie od wielu lat prawie tak samo, jak podal Europa, z malymi zmianami. Rozbite plastry smaruje musztarda i ukladam pokrojone w slupki mw. jednakowej dlugosci: slonina, ogorek, MARCHEWAKA i troche cebuli. W braku sloniny, ktora tu najlepiej pasuje daje slupki boczku. Z boczkiem dobre, ale klasycznie powinna byc slonina i mnie tak lepiej smakowalo. Dodatek marchewki wzbogaca smak i tez wyglad po przekroju. Grzyby dodaje do duszenia razem z reszta dodatkow. Klasyczny dodatek do tych zrazow jest kasa gryczana, choc mozna i z ziemniakami. W Kuchni Polskiej jest kilka odmian tych zrazow, ale te lubie najbardziej. Danie to robi furore wsrod obcokrajowcow. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem
Top
Bottom