Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa brzsoskwiniowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1212652" data-attributes="member: 2721"><p>Bardzo pyszna, lekka zupa, idealna na podwieczorek. Znakomicie komponuje się z pikantnymi daniami, jak również z potrawami z drobiu.</p><p></p><p>[ATTACH=full]68873[/ATTACH]</p><p></p><p>1 puszka brzoskwiń w lekkim syropie</p><p>750 ml soku pomarańczowego</p><p>1/2 cytryny</p><p>2 łyżki rumu</p><p>2 łyżeczki mąki ziemniaczanej</p><p>cukier do smaku</p><p></p><p>Naleśniki:</p><p>1 jajko</p><p>1 szklanka mleka</p><p>1/2 szklanki wody</p><p>1 łyżeczka cukru</p><p>szczypta soli</p><p>1 łyżka oleju</p><p></p><p>mąka pszenna</p><p></p><p>Jajko wbić do miski, dodać mleko, cukier i sól. Mieszamy, dodajemy mąkę, dokladnie miksujemy po czym dodajemy wodę i olej. Naleśniki smażymy z obu stron na złoto.</p><p>Gotowe naleśniki zwijamy w rulon i kroimy w paski.</p><p></p><p><u>Ta zupa to także idealna okazja, by wykorzystać naleśniki, które pozostały nam z wcześniejszego posiłku.</u></p><p></p><p>Brzoskwinie z puszki przełożyć do garnka wraz z zalewą. Utrzeć je blenderem na mus. Dodać sok pomarańczowy oraz sok z 1/2 cytryny. W kilku łyżkach soku pomarańczowego rozmieszać 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, wlać do zupy, doprowadzić do wrzenia i chwilę gotować, mieszając. Na końcu dodać 2 łyżki rumu.</p><p></p><p>Zupę podawać z kluseczkami z naleśników. Można ozdobić kleksem jogurtu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1212652, member: 2721"] Bardzo pyszna, lekka zupa, idealna na podwieczorek. Znakomicie komponuje się z pikantnymi daniami, jak również z potrawami z drobiu. [ATTACH=full]68873[/ATTACH] 1 puszka brzoskwiń w lekkim syropie 750 ml soku pomarańczowego 1/2 cytryny 2 łyżki rumu 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej cukier do smaku Naleśniki: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka cukru szczypta soli 1 łyżka oleju mąka pszenna Jajko wbić do miski, dodać mleko, cukier i sól. Mieszamy, dodajemy mąkę, dokladnie miksujemy po czym dodajemy wodę i olej. Naleśniki smażymy z obu stron na złoto. Gotowe naleśniki zwijamy w rulon i kroimy w paski. [U]Ta zupa to także idealna okazja, by wykorzystać naleśniki, które pozostały nam z wcześniejszego posiłku.[/U] Brzoskwinie z puszki przełożyć do garnka wraz z zalewą. Utrzeć je blenderem na mus. Dodać sok pomarańczowy oraz sok z 1/2 cytryny. W kilku łyżkach soku pomarańczowego rozmieszać 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, wlać do zupy, doprowadzić do wrzenia i chwilę gotować, mieszając. Na końcu dodać 2 łyżki rumu. Zupę podawać z kluseczkami z naleśników. Można ozdobić kleksem jogurtu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa brzsoskwiniowa
Top
Bottom