Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa buraczano-pomidorowa z tymiankiem i fetą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="iluana" data-source="post: 954108" data-attributes="member: 17117"><p>Skladniki : </p><p></p><p>6 malych buraczków</p><p>puszka pomidorów </p><p>1 cebula</p><p>1 lyzka oliwy</p><p>1l wywaru warzywnego</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>sól, pieprz</p><p>tymianek swiezy lub suszony</p><p>feta lub inny bialy ser</p><p>ocet balsamiczny</p><p>jogurt naturalny</p><p>szczypiorek, dymka</p><p></p><p>Cebulę zeszklić na oliwie, dodać starte buraki ( ewentualnie pokrojone w drobną kostkę) Smazyc kilka minut. Dodać pomidory z puszki wraz z sosem oraz bulion. Zagotować, gotować do miękkości buraków ( ok 15min). Zmiksować - doprawić pieprzem,octem ,solą.Wcisnąć czosnek , wrzucić listki tymianku ( lub dodać suszony) </p><p></p><p>Podawać polane jogurtem , posypane fetą i szczypiorkiem ( u mnie zabraklo) </p><p></p><p></p><p>Smacznego </p><p></p><p>[ATTACH=full]50611[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="iluana, post: 954108, member: 17117"] Skladniki : 6 malych buraczków puszka pomidorów 1 cebula 1 lyzka oliwy 1l wywaru warzywnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz tymianek swiezy lub suszony feta lub inny bialy ser ocet balsamiczny jogurt naturalny szczypiorek, dymka Cebulę zeszklić na oliwie, dodać starte buraki ( ewentualnie pokrojone w drobną kostkę) Smazyc kilka minut. Dodać pomidory z puszki wraz z sosem oraz bulion. Zagotować, gotować do miękkości buraków ( ok 15min). Zmiksować - doprawić pieprzem,octem ,solą.Wcisnąć czosnek , wrzucić listki tymianku ( lub dodać suszony) Podawać polane jogurtem , posypane fetą i szczypiorkiem ( u mnie zabraklo) Smacznego [ATTACH=full]50611[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa buraczano-pomidorowa z tymiankiem i fetą
Top
Bottom