Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa cebulowa po norwesku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1108349" data-attributes="member: 421"><p><span style="font-size: 26px"><strong><span style="color: #556B2F">Zupa cebulowa po norwesku</span></strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]62377[/ATTACH]</p><p></p><p>- 6 cebul</p><p></p><p>- 2 ząbki czosnku</p><p></p><p>- 2 łyżki masła</p><p></p><p>- 1 3/4 litra wywaru lub bulionu z kostki</p><p></p><p>- 2 łyżeczki ostrej musztardy</p><p></p><p>- 1 liść laurowy</p><p></p><p>- sól, pieprz</p><p></p><p>Cebule pokroić w cienkie krążki, czosnek drobno posiekać i podsmażyć w garnku na maśle aż będzie miękka, dodać bulion, musztardę i liść laurowy.</p><p>Gotować na wolnym ogniu przez ok 45 min pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem.</p><p>Podawać z grzankami lub białym chlebem zamoczonym w zupie i posypanym żółtym serem, lub z białym chlebem podsmażonym ma patelni z oliwą z oliwek, przyprawami(wg.uznania) i żółtym serem.</p><p></p><p>Skorzystałam z <a href="http://www.primus.com.pl/gim/galeria/udir_1/mapa_europy3/norway.html" target="_blank">tego przepisu</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1108349, member: 421"] [SIZE=14][B][COLOR=#556B2F]Zupa cebulowa po norwesku[/COLOR][/B][/SIZE] [ATTACH=full]62377[/ATTACH] - 6 cebul - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki masła - 1 3/4 litra wywaru lub bulionu z kostki - 2 łyżeczki ostrej musztardy - 1 liść laurowy - sól, pieprz Cebule pokroić w cienkie krążki, czosnek drobno posiekać i podsmażyć w garnku na maśle aż będzie miękka, dodać bulion, musztardę i liść laurowy. Gotować na wolnym ogniu przez ok 45 min pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem. Podawać z grzankami lub białym chlebem zamoczonym w zupie i posypanym żółtym serem, lub z białym chlebem podsmażonym ma patelni z oliwą z oliwek, przyprawami(wg.uznania) i żółtym serem. Skorzystałam z [URL="http://www.primus.com.pl/gim/galeria/udir_1/mapa_europy3/norway.html"]tego przepisu[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa cebulowa po norwesku
Top
Bottom