zupa ceci

beata-74

Member
Gru 31, 2007
98
0
0
litr bulionu
1 szklanka cieciorki
2 marchewki
cebula
1/3 selera naciowego
3 ząbki czosnku
2 pomidory może być koncentrat
1/4 szklanki oliwy z oliwek
sol pieprz, świeże listki bazylii
100g słoniny lardo tak jest w orginale ja nie dodaje


Cieciorkę wypłukać namoczyć na noc .Na oliwie zeszklić w kolejności cebulkę i czosnek pokrojoną w słupki marchew posiekany seler naciowy i pokrojone pomidory .Cieciorkę ugotować oddzielnie gdy zmięknie wszystko razem dodać do bulionu następnie doprawić solą i pieprzem .Zupę podawać ze świeżymi listkami bazylii skropioną oliwa .Pycha
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy