- Gru 31, 2007
- 98
- 0
- 0
litr bulionu
1 szklanka cieciorki
2 marchewki
cebula
1/3 selera naciowego
3 ząbki czosnku
2 pomidory może być koncentrat
1/4 szklanki oliwy z oliwek
sol pieprz, świeże listki bazylii
100g słoniny lardo tak jest w orginale ja nie dodaje
Cieciorkę wypłukać namoczyć na noc .Na oliwie zeszklić w kolejności cebulkę i czosnek pokrojoną w słupki marchew posiekany seler naciowy i pokrojone pomidory .Cieciorkę ugotować oddzielnie gdy zmięknie wszystko razem dodać do bulionu następnie doprawić solą i pieprzem .Zupę podawać ze świeżymi listkami bazylii skropioną oliwa .Pycha
1 szklanka cieciorki
2 marchewki
cebula
1/3 selera naciowego
3 ząbki czosnku
2 pomidory może być koncentrat
1/4 szklanki oliwy z oliwek
sol pieprz, świeże listki bazylii
100g słoniny lardo tak jest w orginale ja nie dodaje
Cieciorkę wypłukać namoczyć na noc .Na oliwie zeszklić w kolejności cebulkę i czosnek pokrojoną w słupki marchew posiekany seler naciowy i pokrojone pomidory .Cieciorkę ugotować oddzielnie gdy zmięknie wszystko razem dodać do bulionu następnie doprawić solą i pieprzem .Zupę podawać ze świeżymi listkami bazylii skropioną oliwa .Pycha