Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
zupa ceci
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="beata-74" data-source="post: 648666" data-attributes="member: 6960"><p>litr bulionu </p><p>1 szklanka cieciorki </p><p>2 marchewki </p><p>cebula </p><p>1/3 selera naciowego </p><p>3 ząbki czosnku </p><p>2 pomidory może być koncentrat </p><p>1/4 szklanki oliwy z oliwek </p><p>sol pieprz, świeże listki bazylii </p><p>100g słoniny lardo tak jest w orginale ja nie dodaje </p><p></p><p></p><p>Cieciorkę wypłukać namoczyć na noc .Na oliwie zeszklić w kolejności cebulkę i czosnek pokrojoną w słupki marchew posiekany seler naciowy i pokrojone pomidory .Cieciorkę ugotować oddzielnie gdy zmięknie wszystko razem dodać do bulionu następnie doprawić solą i pieprzem .Zupę podawać ze świeżymi listkami bazylii skropioną oliwa .Pycha</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="beata-74, post: 648666, member: 6960"] litr bulionu 1 szklanka cieciorki 2 marchewki cebula 1/3 selera naciowego 3 ząbki czosnku 2 pomidory może być koncentrat 1/4 szklanki oliwy z oliwek sol pieprz, świeże listki bazylii 100g słoniny lardo tak jest w orginale ja nie dodaje Cieciorkę wypłukać namoczyć na noc .Na oliwie zeszklić w kolejności cebulkę i czosnek pokrojoną w słupki marchew posiekany seler naciowy i pokrojone pomidory .Cieciorkę ugotować oddzielnie gdy zmięknie wszystko razem dodać do bulionu następnie doprawić solą i pieprzem .Zupę podawać ze świeżymi listkami bazylii skropioną oliwa .Pycha [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
zupa ceci
Top
Bottom