Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa chlebowa z grzybami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="nelly26" data-source="post: 274523" data-attributes="member: 884"><p>Skladniki</p><p>cebula,500 g boczniakow lub innych grzybow,sok z 1 cytryny,85 g masla,sol,piepry,150-200 g bialego chleba,litr rosolu drobiowego,100 ml smietanki</p><p>Przygotowanie</p><p>Cebule pokroic w kostke.Grzyby pokroic w kostke,skropic sokiem z cytryny.Roygrzac na patelni polowe masla,usmazyc na nim na jasno cebule.Potem dodac grzyby i przyprawic.Dusic tak dlugo az wyparuje plyn.W tym czasie odkoic z chleba skorke,mizsz pokroic w kostke.Rozgrzac w garnku reszte masla i smazyc na nim chleb na zlotobrazowo,cyesto mieszajac.Zalac goracym rosolem,gotowac na niewielkim ogniu okolo 15 minut.Potem wlozyc grzyby,na koncu smietanke.Doprawic do smaku i podawac.</p><p></p><p></p><p>Zupa jesr delikatna i ma konsystencje kremu,dobrye komponuje sie z grzybami ktore po przegryzieniu sa kwaskowate</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nelly26, post: 274523, member: 884"] Skladniki cebula,500 g boczniakow lub innych grzybow,sok z 1 cytryny,85 g masla,sol,piepry,150-200 g bialego chleba,litr rosolu drobiowego,100 ml smietanki Przygotowanie Cebule pokroic w kostke.Grzyby pokroic w kostke,skropic sokiem z cytryny.Roygrzac na patelni polowe masla,usmazyc na nim na jasno cebule.Potem dodac grzyby i przyprawic.Dusic tak dlugo az wyparuje plyn.W tym czasie odkoic z chleba skorke,mizsz pokroic w kostke.Rozgrzac w garnku reszte masla i smazyc na nim chleb na zlotobrazowo,cyesto mieszajac.Zalac goracym rosolem,gotowac na niewielkim ogniu okolo 15 minut.Potem wlozyc grzyby,na koncu smietanke.Doprawic do smaku i podawac. Zupa jesr delikatna i ma konsystencje kremu,dobrye komponuje sie z grzybami ktore po przegryzieniu sa kwaskowate [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa chlebowa z grzybami
Top
Bottom