- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Kluseczki:
Wymieszać 4 łyki bulki tartej
1 łyżkę mąki
100 g twarogu
1 jajko
Dodać mleka tyle,żeby udało się uformować kulki
Origano suszone
Sól pieprz
Utoczyć kuleczki (nie za duże)
Wrzucić do wrzącej osolonej wody
Gaz wyłączyć i trzymacz we wrzątku około 10 minut
Osączyć
Przygotować wywar (mięsny, warzywno, co kto woli)
600 g cukinii zetrzeć na tarce z grubymi oczkami
Do garnka wlać około 1 litra bulionu + 0.25 (może być więcej) białego wytrawnego wina
zagotować
Wrzucić cukinię
Dodać 1 źdźbło trawy cytrynowej
Sol, pieprz, gałkę, chili ...
Podgotować.. nie za długo
Zupę podawać z kluseczkami
Wymieszać 4 łyki bulki tartej
1 łyżkę mąki
100 g twarogu
1 jajko
Dodać mleka tyle,żeby udało się uformować kulki
Origano suszone
Sól pieprz
Utoczyć kuleczki (nie za duże)
Wrzucić do wrzącej osolonej wody
Gaz wyłączyć i trzymacz we wrzątku około 10 minut
Osączyć
Przygotować wywar (mięsny, warzywno, co kto woli)
600 g cukinii zetrzeć na tarce z grubymi oczkami
Do garnka wlać około 1 litra bulionu + 0.25 (może być więcej) białego wytrawnego wina
zagotować
Wrzucić cukinię
Dodać 1 źdźbło trawy cytrynowej
Sol, pieprz, gałkę, chili ...
Podgotować.. nie za długo
Zupę podawać z kluseczkami
