Przepis z książki: Montignac nad Wisłą
Zupa Cukiniowo-Koperkowa
Składniki:
Oliwa z oliwek
Ząbek czosnku
Czuszka bez nasion posiekana
Por pokrojony z kawałki
2 łodygi selera naciowego, pokrojone
2 małe cukinie
1 litr rosołu
100 g koperku
sól i pieprz
Przygotowanie:
Do garnka wlać tyle oliwy by przykryła dno, podsmażyć czosnek, czuszkę, por i seler. Dodać cukinię, dolać 0,5 l rosołu. Przykryć garnek i gotować ok. 30 min. Dodać koperek, zmiksować, wlać resztę rosołu, dobrze podgrzać.
W II fazie można dodać trochę kwaśnej śmietany i posypać prażonymi płatkami migdałów
Zupa Cukiniowo-Koperkowa
Składniki:
Oliwa z oliwek
Ząbek czosnku
Czuszka bez nasion posiekana
Por pokrojony z kawałki
2 łodygi selera naciowego, pokrojone
2 małe cukinie
1 litr rosołu
100 g koperku
sól i pieprz
Przygotowanie:
Do garnka wlać tyle oliwy by przykryła dno, podsmażyć czosnek, czuszkę, por i seler. Dodać cukinię, dolać 0,5 l rosołu. Przykryć garnek i gotować ok. 30 min. Dodać koperek, zmiksować, wlać resztę rosołu, dobrze podgrzać.
W II fazie można dodać trochę kwaśnej śmietany i posypać prażonymi płatkami migdałów
Ostatnią edycję dokonał moderator: