Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa cygańska
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dronka" data-source="post: 283052" data-attributes="member: 1696"><p>Zupa cygańska</p><p></p><p>1,5 l wywaru z kości i warzyw,</p><p>150 ml śmietany,</p><p>25 dkg strąków papryki,</p><p>25 dkg ziemniaków,</p><p>10 – 15 dkg kiełbasy,</p><p>4 dkg koncentratu pomidorowego,</p><p>10 dkg cebuli,</p><p>tłuszcz,</p><p>natka pietruszki,</p><p>2 dkg mąki,</p><p>sól,</p><p>pieprz,</p><p>majeranek i przyprawa do zup do smaku</p><p></p><p></p><p>Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, skropić wywarem i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy oraz obraną z osłonki i pokrojoną w paseczki kiełbasę. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać pozostałym wywarem, ugotować, połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, posiekaną natką pietruszki, przyprawami i pozostałymi składnikami, chwilę pogotować, doprawić do smaku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dronka, post: 283052, member: 1696"] Zupa cygańska 1,5 l wywaru z kości i warzyw, 150 ml śmietany, 25 dkg strąków papryki, 25 dkg ziemniaków, 10 – 15 dkg kiełbasy, 4 dkg koncentratu pomidorowego, 10 dkg cebuli, tłuszcz, natka pietruszki, 2 dkg mąki, sól, pieprz, majeranek i przyprawa do zup do smaku Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, skropić wywarem i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy oraz obraną z osłonki i pokrojoną w paseczki kiełbasę. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać pozostałym wywarem, ugotować, połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, posiekaną natką pietruszki, przyprawami i pozostałymi składnikami, chwilę pogotować, doprawić do smaku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa cygańska
Top
Bottom