Zupa cytrynowa

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
5 szklanek wody, kostka rosołowa, 2 cytryny, ok. szkl. ugotowanego ryżu, 1-2 marchewki, 1/2 szkl. śmietany, żółtko jaja, vegeta, czosnek, cukier do smaku


Obraną marchewkę zetrzeć na dużych oczkach tarki. Gdy marchewka będzie miękka wcisnąć sok z jednej cytryny i dodać otartą z niej skórkę. Drugą cytrynę pokroić w plasterki i także dodać do zupy. Zagęścić słodką śmietnką z rozbełtanym w niej żółtkiem. Doprawić do smaku vegetą i zmiażdzonym czosnkiem oraz koniecznie cukrem. Nie doprowadzać do wrzenia ! Przed podaniem wyjąć z niej plasterki cytryny...

 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy