Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa dyniowa z pierożkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1198197" data-attributes="member: 421"><p><span style="color: #FFA500"><strong><span style="font-size: 26px">Zupa dyniowa z pierożkami</span></strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]68280[/ATTACH]</p><p></p><p>*1 kg dyni</p><p>*duże jabłko</p><p>*duża cebula</p><p>*2 łyżeczki curry</p><p>*pół łyżeczki ostrej papryki</p><p>*6 szklanek bulionu warzywnego(z kostki)</p><p>*3 łyżki masła</p><p>*4 listki szałwii</p><p>*sól,pieprz</p><p>*torebka mrożonych pierożków(np.z ostrym serem)</p><p></p><p>Stopić masło,wrzucić posiekaną cebulę i usmażyć ją na szklisto.</p><p>Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone w kostkę jabłko oraz dynię,</p><p>wsypać curry i paprykę.</p><p>Dusić pod przykryciem przez około 3 minuty,przyprawić do smaku solą i pieprzem,dolać bulion i gotować do miękkości.</p><p>Ugotowaną zupę dyniową zmiksować na gładko.</p><p></p><p>Oddzielnie ugotować pierożki.(ja miałam pierożki tortellini)</p><p></p><p>Zupę na talerzu posypać listkami szałwii.</p><p></p><p><span style="color: #008000">Przepis pochodzi z gazety &quot;Świat kobiety&quot;</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1198197, member: 421"] [COLOR=#FFA500][B][SIZE=12]Zupa dyniowa z pierożkami[/SIZE][/B][/COLOR][B][SIZE=12][/size][/B][SIZE=12][/SIZE] [ATTACH=full]68280[/ATTACH] *1 kg dyni *duże jabłko *duża cebula *2 łyżeczki curry *pół łyżeczki ostrej papryki *6 szklanek bulionu warzywnego(z kostki) *3 łyżki masła *4 listki szałwii *sól,pieprz *torebka mrożonych pierożków(np.z ostrym serem) Stopić masło,wrzucić posiekaną cebulę i usmażyć ją na szklisto. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone w kostkę jabłko oraz dynię, wsypać curry i paprykę. Dusić pod przykryciem przez około 3 minuty,przyprawić do smaku solą i pieprzem,dolać bulion i gotować do miękkości. Ugotowaną zupę dyniową zmiksować na gładko. Oddzielnie ugotować pierożki.(ja miałam pierożki tortellini) Zupę na talerzu posypać listkami szałwii. [COLOR=#008000]Przepis pochodzi z gazety "Świat kobiety"[/COLOR] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa dyniowa z pierożkami
Top
Bottom