Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa fasolowo-pomidorowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="magdaflower" data-source="post: 801111" data-attributes="member: 8253"><p>3 szklanki bulionu ( najlepiej warzywnego )</p><p>1 pęczek, ok 45 dag boćwiny, usunąć zdrewniałe końce, resztę drobno posiekać</p><p>2 łyżeczki oliwy z oliwek </p><p>2 łodygi selera naciowego , drobno pokrojone</p><p>1 mała cebula, posiekana</p><p>1 ząbek czosnku, drobno posiekany</p><p>1/2 łyżeczki suszonego oregano</p><p>pieprz i sól do smaku</p><p>1 puszka białej, małej fasoli, przepłukanej i osączonej</p><p>1 puszka pomidorów pokrojonych w kostkę</p><p></p><p>- do rozgrzanego garnka dodajemy oliwę z oliwek</p><p>- dorzucamy pokrojony seler i cebulę ( podsmażamy ok 5 min , mieszając co jakiś czas), następnie dorzucamy czosnek i smażymy jeszcze ok 1 min </p><p>- zalewamy wszystko bulionem , dodajemy osączoną fasolę, pomidory z puszki razem z sokiem => doprowadzamy całość do wrzenia</p><p>- zmniejszamy ogień, nakrywamy garnek i gotujemy powoli przez 10 min</p><p>- w ostatniej fazie należy dodać pokrojoną boćwinkę, suszone oregano, sól i pieprz do smaku </p><p></p><p>Gorąco polecam na zimowe wieczory !!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="magdaflower, post: 801111, member: 8253"] 3 szklanki bulionu ( najlepiej warzywnego ) 1 pęczek, ok 45 dag boćwiny, usunąć zdrewniałe końce, resztę drobno posiekać 2 łyżeczki oliwy z oliwek 2 łodygi selera naciowego , drobno pokrojone 1 mała cebula, posiekana 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1/2 łyżeczki suszonego oregano pieprz i sól do smaku 1 puszka białej, małej fasoli, przepłukanej i osączonej 1 puszka pomidorów pokrojonych w kostkę - do rozgrzanego garnka dodajemy oliwę z oliwek - dorzucamy pokrojony seler i cebulę ( podsmażamy ok 5 min , mieszając co jakiś czas), następnie dorzucamy czosnek i smażymy jeszcze ok 1 min - zalewamy wszystko bulionem , dodajemy osączoną fasolę, pomidory z puszki razem z sokiem => doprowadzamy całość do wrzenia - zmniejszamy ogień, nakrywamy garnek i gotujemy powoli przez 10 min - w ostatniej fazie należy dodać pokrojoną boćwinkę, suszone oregano, sól i pieprz do smaku Gorąco polecam na zimowe wieczory !!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa fasolowo-pomidorowa
Top
Bottom