Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa golabkowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ajaj" data-source="post: 1217774" data-attributes="member: 10861"><p>Przepis znaleziony na tej stronie </p><p><a href="http://www.wielkiezarcie.com/recipe58570.html" target="_blank">http://www.wielkiezarcie.com/recipe58570.html</a></p><p></p><p>Dobra, syta, pozywna i superszybka zupa. Nie znalazlam w wyszukiwarce wiec podaje moze ktos sie skusi. Moze nie ma smaku identycznego jak golabki ale bardzo je przypomina i jako zupa jest bardzo dobra.</p><p></p><p>[ATTACH=full]69037[/ATTACH]</p><p></p><p>Składniki:</p><p>0,5 kg mielonego mięsa </p><p>1 mała kapusta </p><p>1 torebeczka ryżu</p><p>1 pietruszka</p><p>1 marchewka</p><p>1 seler</p><p>1 por</p><p>1 cebula</p><p>przecier pomidorowy</p><p>2 łyżeczki mąki ziemniaczanej do zageszczenia</p><p>6 łyżek śmietany 18%-ja nie dawalam</p><p>przyprawy </p><p>tłuszczu do podsmażenia miesa</p><p></p><p>Marchewkę, pietruszkę, selera obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Pora oczyszczamy i kroimy w półkrążki. Kapustę kroimy w dużą kostkę.</p><p>Cebulę kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy mięso mielone razem z cebulą. Doprawiamy do smaku przyprawami. Dokładnie mieszamy.</p><p>Warzywa gotujemy w ok. 3 litrach wody. Zagotowujemy. Po tym czasie dodajemy do warzyw usmażone mięso wraz z cebulą i kapustę. Wsypujemy też ryż- całość gotujemy ok 20 do 25 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy do smaku. Dodajemy przecier pomidorowy i znów mieszamy. Zupę zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną.</p><p></p><p>Ja nie dawalam smietany i tylko lekutko zagescilam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ajaj, post: 1217774, member: 10861"] Przepis znaleziony na tej stronie [URL="http://www.wielkiezarcie.com/recipe58570.html"]http://www.wielkiezarcie.com/recipe58570.html[/URL] Dobra, syta, pozywna i superszybka zupa. Nie znalazlam w wyszukiwarce wiec podaje moze ktos sie skusi. Moze nie ma smaku identycznego jak golabki ale bardzo je przypomina i jako zupa jest bardzo dobra. [ATTACH=full]69037[/ATTACH] Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa 1 mała kapusta 1 torebeczka ryżu 1 pietruszka 1 marchewka 1 seler 1 por 1 cebula przecier pomidorowy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej do zageszczenia 6 łyżek śmietany 18%-ja nie dawalam przyprawy tłuszczu do podsmażenia miesa Marchewkę, pietruszkę, selera obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Pora oczyszczamy i kroimy w półkrążki. Kapustę kroimy w dużą kostkę. Cebulę kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy mięso mielone razem z cebulą. Doprawiamy do smaku przyprawami. Dokładnie mieszamy. Warzywa gotujemy w ok. 3 litrach wody. Zagotowujemy. Po tym czasie dodajemy do warzyw usmażone mięso wraz z cebulą i kapustę. Wsypujemy też ryż- całość gotujemy ok 20 do 25 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy do smaku. Dodajemy przecier pomidorowy i znów mieszamy. Zupę zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną. Ja nie dawalam smietany i tylko lekutko zagescilam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa golabkowa
Top
Bottom