Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa grochowa z kasslerem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1618048" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Zupa grochowa z kasslerem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95749[/ATTACH]</p><p></p><p>150 g suszonego grochu</p><p>2 marchewki, kawałek kalarepy i selera</p><p>1 cebula</p><p>1 łyżka masła</p><p>1,5 l rosołu</p><p>300 g kasslera</p><p>2 listki laurowe</p><p>&#189; Cytryna</p><p>Pęczek pietruszki</p><p>1 mały por</p><p>450 g zielonego groszku ( może być mrożony)</p><p>Sól, pieprz i cukier</p><p>2 łyżki musztardy</p><p></p><p>1.Groch moczymy przez 8 godzin.</p><p>2.Marchew, kalarepę, seler i cebulę kroimy w kostkę (1 cm) i przez 4 minuty przesmażamy na maśle. Dodajemy odsączony groch, mięso, listki laurowe. Zalewamy wszystko rosołem i gotujemy aż groch miękki jest (40-50 minut).</p><p>3.Mięso wyciągamy i kroimy w paseczki. Para kroimy w krążki. Pietruszkę siekamy i skrapiamy sokiem z cytryny.</p><p>4.Do zupy dodajemy zielonego groszku – gotujemy 5 minut. Przelewamy 1/3 i miksujemy a następnie dodajemy do pozostałej zupy. Dodajemy także pokrojonego kasslera, pietruszkę z sokiem z cytryny, pora, musztardę. Solimy i pieprzymy. Wszystko jeszcze podgrzewamy jeszcze 5 minut.</p><p></p><p>PS 1 Przepis jest na 8 osób. A każda osoba zjada tylko 188 kcal.</p><p>PS2 Przepis pochodzi z czasopisma FürjedenTag 11/2016.</p><p>PS3 Kassler można zastąpić wędzonym bekonem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1618048, member: 140"] [SIZE=14][B]Zupa grochowa z kasslerem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95749[/ATTACH] 150 g suszonego grochu 2 marchewki, kawałek kalarepy i selera 1 cebula 1 łyżka masła 1,5 l rosołu 300 g kasslera 2 listki laurowe ½ Cytryna Pęczek pietruszki 1 mały por 450 g zielonego groszku ( może być mrożony) Sól, pieprz i cukier 2 łyżki musztardy 1.Groch moczymy przez 8 godzin. 2.Marchew, kalarepę, seler i cebulę kroimy w kostkę (1 cm) i przez 4 minuty przesmażamy na maśle. Dodajemy odsączony groch, mięso, listki laurowe. Zalewamy wszystko rosołem i gotujemy aż groch miękki jest (40-50 minut). 3.Mięso wyciągamy i kroimy w paseczki. Para kroimy w krążki. Pietruszkę siekamy i skrapiamy sokiem z cytryny. 4.Do zupy dodajemy zielonego groszku – gotujemy 5 minut. Przelewamy 1/3 i miksujemy a następnie dodajemy do pozostałej zupy. Dodajemy także pokrojonego kasslera, pietruszkę z sokiem z cytryny, pora, musztardę. Solimy i pieprzymy. Wszystko jeszcze podgrzewamy jeszcze 5 minut. PS 1 Przepis jest na 8 osób. A każda osoba zjada tylko 188 kcal. PS2 Przepis pochodzi z czasopisma FürjedenTag 11/2016. PS3 Kassler można zastąpić wędzonym bekonem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa grochowa z kasslerem
Top
Bottom