Zupa grzybowa po włosku (z makaronem)
5 szklanek bulionu drobiowego
125 ml białego wytrawnego wina
1 cebula
40 dkg świeżych borowików
5 łyżek oliwy z oliwek
10 dkg makaronu włoskiego
sól himalajska mielona
pieprz czarny świeżo mielony
pieprz biały świeżo mielony
3 łyżki pokrojonej drobno natki pietruszki
Bulion gotujemy wraz z oczyszczonymi i pokrojonymi w cienkie plasterki borowikami.
Po 15 minutach gotowania dolewamy wino i gotujemy 5 minut..
Następnie dodajemy do gotującej się zupy dodajemy makaron i gotujemy go zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pod koniec gotowania dodajemy natkę pietruszki oraz doprawiamy do smaku.

5 szklanek bulionu drobiowego
125 ml białego wytrawnego wina
1 cebula
40 dkg świeżych borowików
5 łyżek oliwy z oliwek
10 dkg makaronu włoskiego
sól himalajska mielona
pieprz czarny świeżo mielony
pieprz biały świeżo mielony
3 łyżki pokrojonej drobno natki pietruszki
Bulion gotujemy wraz z oczyszczonymi i pokrojonymi w cienkie plasterki borowikami.
Po 15 minutach gotowania dolewamy wino i gotujemy 5 minut..
Następnie dodajemy do gotującej się zupy dodajemy makaron i gotujemy go zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pod koniec gotowania dodajemy natkę pietruszki oraz doprawiamy do smaku.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: