Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa gulasz z żołądków drobiowych z ziemniakami.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1100607" data-attributes="member: 421"><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: #808000"><strong>Zupa gulasz z żołądków drobiowych z ziemniakami.</strong></span></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]61821[/ATTACH]</p><p></p><p>-1 kg żołądków drobiowych</p><p></p><p>-1 kg ziemniaków</p><p></p><p>-3-4 szt cebuli</p><p></p><p>-1 marchew</p><p></p><p>-150 g śmietany</p><p></p><p>-1 łyżka mąki grochowej</p><p></p><p>-zielona pietruszka,czosnek,adżika</p><p></p><p>-olej lub masło</p><p></p><p>-sól,pieprz</p><p></p><p>-30 dkg pieczarek</p><p></p><p> </p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>Podgotowane żołądki zalać wodą i gotować.(dałam kostkę rosołową)</p><p></p><p>Na maśle podsmażyć pokrojoną cebulę,dodać startą marchew, na końcu dodać adżikę i mąkę -podgrzać i zalać wszystko śmietaną.</p><p></p><p>Oddzielnie podsmażyć pokrojone pieczarki i wrzucić do garnka.</p><p></p><p>Do gotujących się żołądków dodać grubo pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości.</p><p></p><p>Do garnka z żołądkami przelać sos śmietanowy,przecisnąć przez praskę czosnek(2 ząbki),doprawić do smaku solą i pieprzem,posypać zieloną natką i parę minut podgrzewać.</p><p></p><p> </p><p></p><p><strong> Uwagi:</strong></p><p></p><p> Przepis bez pieczarek znalazłam <a href="http://www.forum.u-samovara.ru/index.php?showtopic=68&st=120" target="_blank"><strong>tutaj</strong></a></p><p></p><p>Nie miałam adżiki ani mąki grochowej- dałam paprykę wędzoną i 2 łyżki(z czubkiem)zupy grochowej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1100607, member: 421"] [SIZE=14][COLOR=#808000][B]Zupa gulasz z żołądków drobiowych z ziemniakami.[/B][/COLOR][/SIZE] [ATTACH=full]61821[/ATTACH] -1 kg żołądków drobiowych -1 kg ziemniaków -3-4 szt cebuli -1 marchew -150 g śmietany -1 łyżka mąki grochowej -zielona pietruszka,czosnek,adżika -olej lub masło -sól,pieprz -30 dkg pieczarek [B]Wykonanie:[/B] Podgotowane żołądki zalać wodą i gotować.(dałam kostkę rosołową) Na maśle podsmażyć pokrojoną cebulę,dodać startą marchew, na końcu dodać adżikę i mąkę -podgrzać i zalać wszystko śmietaną. Oddzielnie podsmażyć pokrojone pieczarki i wrzucić do garnka. Do gotujących się żołądków dodać grubo pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Do garnka z żołądkami przelać sos śmietanowy,przecisnąć przez praskę czosnek(2 ząbki),doprawić do smaku solą i pieprzem,posypać zieloną natką i parę minut podgrzewać. [B] Uwagi:[/B] Przepis bez pieczarek znalazłam [URL="http://www.forum.u-samovara.ru/index.php?showtopic=68&st=120"][B]tutaj[/B][/URL] Nie miałam adżiki ani mąki grochowej- dałam paprykę wędzoną i 2 łyżki(z czubkiem)zupy grochowej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa gulasz z żołądków drobiowych z ziemniakami.
Bottom