Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa jarznowa z pulpecikami z cielęciny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bubble" data-source="post: 423150" data-attributes="member: 2756"><p>6 porcji</p><p>Przygotowanie: 40 minut</p><p>Gotowanie: 30 minut</p><p></p><p>Składniki:</p><p>340g mielonej cielęciny</p><p>30g utartego parmezanu</p><p>1 średniej wielkości, lekko ubite jajko</p><p>30g świeżo utartej bułki</p><p>1 łyżka wody</p><p>2 łyżki oliwy</p><p>0,5 płaskiej łyżeczki soli</p><p>świeżo zmielony czarny pieprz</p><p>4 łyżki siekanej natki pietruszki</p><p>1 litr wywaru z kurczaka (mogę podać przepis - na życzenie)</p><p>2 ząbki czosnku, obrane i zmiażdżone</p><p>2 średniej wielkości cukinie, obrane, przecięte wzdłuż i pokrojone w plastry </p><p>175g małych pieczarek, oczyszczonych i pokrojonych</p><p>0,5 płaskiej łyżeczki suszonego rozmarynu</p><p>400g pokrojonych pomidorów z puszki</p><p>225g młodej zielonej fasolki, pokrojonej na mniejsze kawałki</p><p>175g makaronu spaghetti, połamanego na kawałki</p><p>225g ugotowanej drobnej białej fasolki, opłukanej i odsączonej </p><p></p><p>Etapy przgotowania:</p><p>1. Wymieszać mielone mięso, parmezan, jajko, tartą bułkę, połowę pietruszki, połowę soli, niewielką część pieprzu i wodę</p><p>2. Potem podgrzać oliwę w dużym rondlu i podsmażyć na niej czosnek przez 1 minutę. Dołożyć cukinie, grzyby i rozmaryn, smażyć przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu</p><p>3. Dodać pomidory, wlać wywar i pozostałą sól. Zagotować i wtedy wrzucić zieloną fasolkę i spaghetti. Przykryć garnek pokrywką, doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 8 minut</p><p>4. Zmniejszyć ogień do minimum i włożyć pulpety. Gotować przez 5 minut, następnie dodać białą fasolkę i gotować przez następne 3 minuty. Przyprawić pieprzem, posypać natką i podawać z bułką ciabatką lub innym włoskim pieczywem.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bubble, post: 423150, member: 2756"] 6 porcji Przygotowanie: 40 minut Gotowanie: 30 minut Składniki: 340g mielonej cielęciny 30g utartego parmezanu 1 średniej wielkości, lekko ubite jajko 30g świeżo utartej bułki 1 łyżka wody 2 łyżki oliwy 0,5 płaskiej łyżeczki soli świeżo zmielony czarny pieprz 4 łyżki siekanej natki pietruszki 1 litr wywaru z kurczaka (mogę podać przepis - na życzenie) 2 ząbki czosnku, obrane i zmiażdżone 2 średniej wielkości cukinie, obrane, przecięte wzdłuż i pokrojone w plastry 175g małych pieczarek, oczyszczonych i pokrojonych 0,5 płaskiej łyżeczki suszonego rozmarynu 400g pokrojonych pomidorów z puszki 225g młodej zielonej fasolki, pokrojonej na mniejsze kawałki 175g makaronu spaghetti, połamanego na kawałki 225g ugotowanej drobnej białej fasolki, opłukanej i odsączonej Etapy przgotowania: 1. Wymieszać mielone mięso, parmezan, jajko, tartą bułkę, połowę pietruszki, połowę soli, niewielką część pieprzu i wodę 2. Potem podgrzać oliwę w dużym rondlu i podsmażyć na niej czosnek przez 1 minutę. Dołożyć cukinie, grzyby i rozmaryn, smażyć przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu 3. Dodać pomidory, wlać wywar i pozostałą sól. Zagotować i wtedy wrzucić zieloną fasolkę i spaghetti. Przykryć garnek pokrywką, doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 8 minut 4. Zmniejszyć ogień do minimum i włożyć pulpety. Gotować przez 5 minut, następnie dodać białą fasolkę i gotować przez następne 3 minuty. Przyprawić pieprzem, posypać natką i podawać z bułką ciabatką lub innym włoskim pieczywem. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa jarznowa z pulpecikami z cielęciny
Top
Bottom