Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa jogurtowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sylwia18" data-source="post: 258807" data-attributes="member: 778"><p><strong>Zupa jogurtowa</strong></p><p></p><p>800 ml jogurtu naturalnego</p><p>2 szczypty asofetidy</p><p>1 pomidor</p><p>1 zielony owoc chili</p><p>4 łyżki oleju</p><p>1 łyżka posiekanego drobno korzenia imbiru</p><p>1 łyzka ziaren kminu rzymskiego</p><p>1 łyżka kurkumy</p><p>2-3 łyżki posiekanej świeżej kolendry</p><p>100ml śmietany kremówki</p><p>sól do smaku</p><p></p><p>Pomidora parzymy i obieramy ze skórki, wybieramy nasiona z chili. na małym ogniu podgrzewamy w rondlu olej tak długo, aż wrzucone zierenko kminu zacznie syczeć. Wsypujemy kmin i smażymy około 10 sekund. Dodajemy asofetidę, pomidor, chili, imbir i kurkumę. Mieszamy i dusimy na małym ogniu przez 15 minut. Do tego momentu danie można przygotować z wyprzedzeniem. Tuż przed podaniem dodajemy jogurt, śmietanę i kolendrę, i ostrożnie podgrzewamy. Zupa nie moze sie zagotować, bo jogurt sie zwarzy. Przyprawiamy i podajemy z pieczywem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sylwia18, post: 258807, member: 778"] [B]Zupa jogurtowa[/B] 800 ml jogurtu naturalnego 2 szczypty asofetidy 1 pomidor 1 zielony owoc chili 4 łyżki oleju 1 łyżka posiekanego drobno korzenia imbiru 1 łyzka ziaren kminu rzymskiego 1 łyżka kurkumy 2-3 łyżki posiekanej świeżej kolendry 100ml śmietany kremówki sól do smaku Pomidora parzymy i obieramy ze skórki, wybieramy nasiona z chili. na małym ogniu podgrzewamy w rondlu olej tak długo, aż wrzucone zierenko kminu zacznie syczeć. Wsypujemy kmin i smażymy około 10 sekund. Dodajemy asofetidę, pomidor, chili, imbir i kurkumę. Mieszamy i dusimy na małym ogniu przez 15 minut. Do tego momentu danie można przygotować z wyprzedzeniem. Tuż przed podaniem dodajemy jogurt, śmietanę i kolendrę, i ostrożnie podgrzewamy. Zupa nie moze sie zagotować, bo jogurt sie zwarzy. Przyprawiamy i podajemy z pieczywem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa jogurtowa
Top
Bottom