Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa kalafiorowo-brokułowa z czerwoną soczewicą i kaszą jaglaną
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pepus" data-source="post: 1252732" data-attributes="member: 12592"><p>Przepis:</p><p>Składniki:</p><p>- marchewka 2 - 3 pokrojone w słupki</p><p>- brokuł + kalafior - mrożona mieszanka też może być</p><p>- bulion warzywny ok 3 l</p><p>- cebula</p><p>- 4 - 5 szt ziemniaków</p><p>- 1/2 szkl. soczewicy czerwone</p><p>- 1/2 szkl. kaszy jaglanej</p><p>- 1 papryka czerwona lub 2 - 3 łyżeczki papryki w płatkach</p><p>- koperek + natka pietruszki</p><p>- 1 łyżeczka curry ostrego</p><p>- 1 łyżeczka papryki ostrej + papryki słodkie</p><p>- sól, pieprz</p><p>Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki gotować w bulionie. Soczewicę wypłukać pod bieżącą wodą na sitku. Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem i wypłukać pod zimną wodą. Kalafior i brokuł podzielić na mniejsze różyczki, dodać wraz z kaszą i soczewicą do ziemniaków i gotować na małym ogniu.</p><p>W międzyczasie zezłocić na oleju cebulę i paprykę pokrojoną w kosteczkę, dodać wszystkie przyprawy i smażyć przez chwilę, cały czas mieszając, aż poczujecie aromat tych przypraw. Dodać do zupy zawartość patelni i gotować niezbyt długo , czyli do momentu, aż wszystkie składniki będą ugotowane, lecz nadal jędrne. Doprawić do smaku. Na koniec dodać natkę i koperek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pepus, post: 1252732, member: 12592"] Przepis: Składniki: - marchewka 2 - 3 pokrojone w słupki - brokuł + kalafior - mrożona mieszanka też może być - bulion warzywny ok 3 l - cebula - 4 - 5 szt ziemniaków - 1/2 szkl. soczewicy czerwone - 1/2 szkl. kaszy jaglanej - 1 papryka czerwona lub 2 - 3 łyżeczki papryki w płatkach - koperek + natka pietruszki - 1 łyżeczka curry ostrego - 1 łyżeczka papryki ostrej + papryki słodkie - sól, pieprz Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki gotować w bulionie. Soczewicę wypłukać pod bieżącą wodą na sitku. Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem i wypłukać pod zimną wodą. Kalafior i brokuł podzielić na mniejsze różyczki, dodać wraz z kaszą i soczewicą do ziemniaków i gotować na małym ogniu. W międzyczasie zezłocić na oleju cebulę i paprykę pokrojoną w kosteczkę, dodać wszystkie przyprawy i smażyć przez chwilę, cały czas mieszając, aż poczujecie aromat tych przypraw. Dodać do zupy zawartość patelni i gotować niezbyt długo , czyli do momentu, aż wszystkie składniki będą ugotowane, lecz nadal jędrne. Doprawić do smaku. Na koniec dodać natkę i koperek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa kalafiorowo-brokułowa z czerwoną soczewicą i kaszą jaglaną
Top
Bottom