Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa kalafiorowo-porowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1492426" data-attributes="member: 421"><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: #2E8B57"><strong>Zupa kalafiorowo-porowa</strong></span></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]86893[/ATTACH]</p><p></p><p>- 1 mały kalafior</p><p>- 1 por</p><p>- 2 średnie ziemniaki</p><p>- sól,pieprz,ziele angielskie,liść laurowy</p><p>- koperek</p><p>- masło</p><p>- śmietana</p><p>- grzanki</p><p></p><p>Kalafior po umyciu podzielić na małe różyczki i poddusić na maśle.</p><p>Po chwili dorzucić pokrojony w talarki por(białą część i kawałek zielonej),wymieszać i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.</p><p>Gdy kalafior zmieni kolor na lekko złocisty,wlać do garnka trochę bulionu i gotować do miękkości warzyw.</p><p>Zmiksować,dolać bulionu warzywnego,włożyć przyprawy i gotować razem około 10 minut.</p><p>Pod koniec gotowania wlać trochę śmietany i włożyć łyżkę masła.</p><p>Doprawić do smaku i podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.</p><p></p><p>Ja do zup daję śmietanę 30 % -2 lub 3 łyżki.</p><p>Do tej zupy daję przeważnie mrożone kalafiory.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1492426, member: 421"] [SIZE=14][COLOR=#2E8B57][B]Zupa kalafiorowo-porowa[/B][/COLOR][/SIZE] [ATTACH=full]86893[/ATTACH] - 1 mały kalafior - 1 por - 2 średnie ziemniaki - sól,pieprz,ziele angielskie,liść laurowy - koperek - masło - śmietana - grzanki Kalafior po umyciu podzielić na małe różyczki i poddusić na maśle. Po chwili dorzucić pokrojony w talarki por(białą część i kawałek zielonej),wymieszać i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy kalafior zmieni kolor na lekko złocisty,wlać do garnka trochę bulionu i gotować do miękkości warzyw. Zmiksować,dolać bulionu warzywnego,włożyć przyprawy i gotować razem około 10 minut. Pod koniec gotowania wlać trochę śmietany i włożyć łyżkę masła. Doprawić do smaku i podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Ja do zup daję śmietanę 30 % -2 lub 3 łyżki. Do tej zupy daję przeważnie mrożone kalafiory. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa kalafiorowo-porowa
Top
Bottom