Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa krem buraczkowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Eve.eire" data-source="post: 1495569" data-attributes="member: 6112"><p>Pyszny krem z buraków.</p><p></p><p>[ATTACH=full]87081[/ATTACH][ATTACH=full]87082[/ATTACH]</p><p></p><p>Cytuję za <a href="http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/buraczki/zupa_z_buraczkow/przepis.html" target="_blank">Kwestią Smaku</a></p><p></p><p>Składniki, 4 porcje:</p><p></p><p> 650 g małych buraczków</p><p> 5 łyżek oliwy z oliwek</p><p> 1 nieduża cebula, pokrojona w kosteczkę</p><p> 2 ząbki czosnku, posiekane</p><p> 1 łyżka posiekanego świeżego tymianku</p><p> sól i świeżo zmielony czarny pieprz</p><p> sok z 1/2 pomarańczy + 1 pełna łyżeczka startej skórki z pomarańczy</p><p> 1 litr bulionu jarzynowego</p><p></p><p>Dodatki:</p><p></p><p> 4 łyżki śmietany kremówki</p><p> jogurt naturalny</p><p> kilka łyżek posiekanego szczypiorku</p><p></p><p>Przygotowanie:</p><p>Buraczki umyć (większe przekroić), każdy zawinąć w kawałek folii aluminiowej, ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez 1 godzinę, następnie wyjąć z folii i obrać ze skórek. Pokroić na mniejsze kawałki.</p><p>Na dużej patelni rozgrzać oliwę i na wolnym ogniu zeszklić cebulę oraz czosnek. Dodać buraczki, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Podsmażyć przez 4 minuty, następnie wlać sok z pomarańczy, dodać skórkę pomarańczową oraz bulion. Gotować pod przykryciem przez 10 minut. Zmiksować na puree i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.</p><p>Zupę podgrzać przed podaniem, wlać do filiżanek lub małych talerzy, skropić śmietanką kremówką i udekorować łyżką jogurtu wymieszanego ze szczypiorkiem. Jogurt szczypiorkowy można też zamrozić w pojemniku na lód i podawać w zupie w postaci kostek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eve.eire, post: 1495569, member: 6112"] Pyszny krem z buraków. [ATTACH=full]87081[/ATTACH][ATTACH=full]87082[/ATTACH] Cytuję za [URL="http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/buraczki/zupa_z_buraczkow/przepis.html"]Kwestią Smaku[/URL] Składniki, 4 porcje: 650 g małych buraczków 5 łyżek oliwy z oliwek 1 nieduża cebula, pokrojona w kosteczkę 2 ząbki czosnku, posiekane 1 łyżka posiekanego świeżego tymianku sól i świeżo zmielony czarny pieprz sok z 1/2 pomarańczy + 1 pełna łyżeczka startej skórki z pomarańczy 1 litr bulionu jarzynowego Dodatki: 4 łyżki śmietany kremówki jogurt naturalny kilka łyżek posiekanego szczypiorku Przygotowanie: Buraczki umyć (większe przekroić), każdy zawinąć w kawałek folii aluminiowej, ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez 1 godzinę, następnie wyjąć z folii i obrać ze skórek. Pokroić na mniejsze kawałki. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i na wolnym ogniu zeszklić cebulę oraz czosnek. Dodać buraczki, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Podsmażyć przez 4 minuty, następnie wlać sok z pomarańczy, dodać skórkę pomarańczową oraz bulion. Gotować pod przykryciem przez 10 minut. Zmiksować na puree i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku. Zupę podgrzać przed podaniem, wlać do filiżanek lub małych talerzy, skropić śmietanką kremówką i udekorować łyżką jogurtu wymieszanego ze szczypiorkiem. Jogurt szczypiorkowy można też zamrozić w pojemniku na lód i podawać w zupie w postaci kostek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa krem buraczkowa
Top
Bottom