- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
SKŁADNIKI
Niecały kilogram marchwi
1 cebula
tabasco
bulion warzywny - około litra
sok z 2 - 3 pomarańczy
śmietana kremówka - kilka łyżek
sól, pieprz
skórka pomarańczowa i cytrynowa
łyżka startego imbiru
oliwa
marchew obrać, pokroić w talarki. Na oliwie obsmażyć drobno pokrajaną cebulę i imbir. Zalać bulionem i dodać marchew. Gotować jakies pół godziny. Zmiksować, dodać sok z pomarańczy i przyprawy (sporo tabasco). Podgrzać , podawać z kleksem śmietany, posypaną startymi w długie "wiórki" skórkami
(mozna nie dawac tabasco jesli ktoś nie lubi)
Niecały kilogram marchwi
1 cebula
tabasco
bulion warzywny - około litra
sok z 2 - 3 pomarańczy
śmietana kremówka - kilka łyżek
sól, pieprz
skórka pomarańczowa i cytrynowa
łyżka startego imbiru
oliwa
marchew obrać, pokroić w talarki. Na oliwie obsmażyć drobno pokrajaną cebulę i imbir. Zalać bulionem i dodać marchew. Gotować jakies pół godziny. Zmiksować, dodać sok z pomarańczy i przyprawy (sporo tabasco). Podgrzać , podawać z kleksem śmietany, posypaną startymi w długie "wiórki" skórkami
(mozna nie dawac tabasco jesli ktoś nie lubi)