- Lis 7, 2008
- 14,687
- 2
- 0
Przepyszna, bardzo aromatyczna i sycąca.
Szybka do przygotowania.
3-4 porcje
* 2 duże lub 3 mniejsze cebule
* 2-3 ząbki czosnku
* 2 łyżki oleju
* 3 łyżki masła
* dwie niewielkie cukinie (razem ok. 700-800g)
* 3 łyżki gęstej śmietany
* pół pęczka świeżego koperku, posiekanego
* sól i swieżo zmielony czarny pieprz
Cebulę poszatkować i razem z pokrojonym na plasterki czosnkiem zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać masło, cukinię i połowę koperku, lekko posolić. Dusić ok. 10 minut, zalać ok. 700ml wrzątku lub wywaru, gotować na małym ogniu ok.5 minut.
Zmiksować, dodać resztę koperku i śmietanę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Szybka do przygotowania.
3-4 porcje
* 2 duże lub 3 mniejsze cebule
* 2-3 ząbki czosnku
* 2 łyżki oleju
* 3 łyżki masła
* dwie niewielkie cukinie (razem ok. 700-800g)
* 3 łyżki gęstej śmietany
* pół pęczka świeżego koperku, posiekanego
* sól i swieżo zmielony czarny pieprz
Cebulę poszatkować i razem z pokrojonym na plasterki czosnkiem zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać masło, cukinię i połowę koperku, lekko posolić. Dusić ok. 10 minut, zalać ok. 700ml wrzątku lub wywaru, gotować na małym ogniu ok.5 minut.
Zmiksować, dodać resztę koperku i śmietanę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Ostatnią edycję dokonał moderator: