Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa krem z cukinii z koperkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 886893" data-attributes="member: 12156"><p>Przepyszna, bardzo aromatyczna i sycąca. </p><p>Szybka do przygotowania.</p><p></p><p>3-4 porcje</p><p></p><p>* 2 duże lub 3 mniejsze cebule</p><p>* 2-3 ząbki czosnku</p><p>* 2 łyżki oleju</p><p>* 3 łyżki masła </p><p>* dwie niewielkie cukinie (razem ok. 700-800g)</p><p>* 3 łyżki gęstej śmietany</p><p>* pół pęczka świeżego koperku, posiekanego</p><p>* sól i swieżo zmielony czarny pieprz</p><p></p><p>Cebulę poszatkować i razem z pokrojonym na plasterki czosnkiem zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać masło, cukinię i połowę koperku, lekko posolić. Dusić ok. 10 minut, zalać ok. 700ml wrzątku lub wywaru, gotować na małym ogniu ok.5 minut.</p><p>Zmiksować, dodać resztę koperku i śmietanę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 886893, member: 12156"] Przepyszna, bardzo aromatyczna i sycąca. Szybka do przygotowania. 3-4 porcje * 2 duże lub 3 mniejsze cebule * 2-3 ząbki czosnku * 2 łyżki oleju * 3 łyżki masła * dwie niewielkie cukinie (razem ok. 700-800g) * 3 łyżki gęstej śmietany * pół pęczka świeżego koperku, posiekanego * sól i swieżo zmielony czarny pieprz Cebulę poszatkować i razem z pokrojonym na plasterki czosnkiem zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać masło, cukinię i połowę koperku, lekko posolić. Dusić ok. 10 minut, zalać ok. 700ml wrzątku lub wywaru, gotować na małym ogniu ok.5 minut. Zmiksować, dodać resztę koperku i śmietanę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa krem z cukinii z koperkiem
Top
Bottom