Zupa-krem z dyni i ziemniaków
Piękny kolor, niesamowity smak, rozkoszny aromat. Wspaniale komponuje się z chrupkami serowymi Aganiok, groszkiem ptysiowym, małymi grzankami.
400 ml dyni startej na grubej tarce
4 ziemniaki pokrojone na małe kawałki
ok. 0,5 l wody
2 łyżeczki vegety
sos sojowy
pieprz ziołowy
2 łyżki mleka, słodkiej śmietanki lub masła
Ugotować dynię i ziemniaki z dodatkiem vegety. Ostudzić, zmiksować, doprawić do smaku, podgrzać. Wymieszać z masłem, mlekiem lub śmietanką.
Podawać z grzankami, chrupkami lub groszkiem ptysiowym.
Piękny kolor, niesamowity smak, rozkoszny aromat. Wspaniale komponuje się z chrupkami serowymi Aganiok, groszkiem ptysiowym, małymi grzankami.
400 ml dyni startej na grubej tarce
4 ziemniaki pokrojone na małe kawałki
ok. 0,5 l wody
2 łyżeczki vegety
sos sojowy
pieprz ziołowy
2 łyżki mleka, słodkiej śmietanki lub masła
Ugotować dynię i ziemniaki z dodatkiem vegety. Ostudzić, zmiksować, doprawić do smaku, podgrzać. Wymieszać z masłem, mlekiem lub śmietanką.
Podawać z grzankami, chrupkami lub groszkiem ptysiowym.
