Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa krem z kalarepki z szynką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1607849" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Zupa krem z kalarepki z szynką</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]94705[/ATTACH]</p><p></p><p><u>Zupa</u></p><p>2 duże kalarepki</p><p>cebula</p><p>20 g masła</p><p>750 ml warzywnego bulionu</p><p>sok z 1/4 cytryny</p><p>200 ml śmietany</p><p>sól i płaska łyżeczka pieprzu</p><p><u>Do przyozdobienia</u></p><p>4 listki kalarepki</p><p>100 g ugotowanej szynki</p><p>2 kromki chleba tostowego</p><p>30 g masła</p><p>łyżka posiekanej pietruszki</p><p></p><p>1.Kalarepkę i cebulę obieramy i kroimy w kawałki. Smażymy na maśle ( 4 minuty), zalewamy bulionem, dodajemy sok z cytryny,pieprz i solimy do smaku. Gotujemy 15 minut. Po ugotowaniu zupę miksujemy.</p><p>2.Szynkę i listki kalarepki kroimy w cienkie paski.</p><p>3.Chleb tostowy kroimy w kostkę i smażymy na maśle.</p><p>4.Do zmiksowanej zupy dodajemy pokrojoną szynkę, liście kalarepy (pozostawiając odrobinę do dekoracji) i posiekaną pietruszkę, dolewamy śmietanę i wszystko jeszcze raz krótko gotujemy.</p><p>5.Zupę wlewamy na talerz, posypujemy kostkami chleba tostowego i dekorujemy paseczkami szynki i liści kalarepki.</p><p></p><p>Ps1 Przepis na 3 porcje. Jedna porcja zawiera 534 kcl.</p><p>Ps2 Wskazane jest by podczas miksowania zupy pozostałe śladowe kawałeczki kalarepki.</p><p>Ps3 Przepis pochodzi z czasopisma GUSTO 05/2010</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1607849, member: 140"] [SIZE=14][B]Zupa krem z kalarepki z szynką[/B][/SIZE] [ATTACH=full]94705[/ATTACH] [U]Zupa[/U] 2 duże kalarepki cebula 20 g masła 750 ml warzywnego bulionu sok z 1/4 cytryny 200 ml śmietany sól i płaska łyżeczka pieprzu [U]Do przyozdobienia[/U] 4 listki kalarepki 100 g ugotowanej szynki 2 kromki chleba tostowego 30 g masła łyżka posiekanej pietruszki 1.Kalarepkę i cebulę obieramy i kroimy w kawałki. Smażymy na maśle ( 4 minuty), zalewamy bulionem, dodajemy sok z cytryny,pieprz i solimy do smaku. Gotujemy 15 minut. Po ugotowaniu zupę miksujemy. 2.Szynkę i listki kalarepki kroimy w cienkie paski. 3.Chleb tostowy kroimy w kostkę i smażymy na maśle. 4.Do zmiksowanej zupy dodajemy pokrojoną szynkę, liście kalarepy (pozostawiając odrobinę do dekoracji) i posiekaną pietruszkę, dolewamy śmietanę i wszystko jeszcze raz krótko gotujemy. 5.Zupę wlewamy na talerz, posypujemy kostkami chleba tostowego i dekorujemy paseczkami szynki i liści kalarepki. Ps1 Przepis na 3 porcje. Jedna porcja zawiera 534 kcl. Ps2 Wskazane jest by podczas miksowania zupy pozostałe śladowe kawałeczki kalarepki. Ps3 Przepis pochodzi z czasopisma GUSTO 05/2010 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa krem z kalarepki z szynką
Top
Bottom