Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa-krem z kurek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="janie" data-source="post: 787692" data-attributes="member: 131"><p>Składniki:</p><p>20 dkg kurek świeżych lub mrożonych</p><p>2 duże pokrojone w kostkę i ugotowane ziemniaki</p><p>1 kopiasta łyżka masła</p><p>2 kostki rosołowe</p><p>3 łyżki kwaśnej śmietany</p><p>1 serek topiony</p><p>Kilka gałązek zielonego koperku</p><p>Sól, pieprz do smaku</p><p>1 &#189; litra wody</p><p></p><p>Sposób przygotowania:</p><p>Najpierw należy oczyścić i opłukać letnią wodą kurki (mrożone rozmrozić)</p><p>Posiekać grzybki drobno i poddusić na masełku.</p><p>Następnie warto przełożyć je do większego garnka, dorzucić ziemniaki, rozgniecione kostki rosołowe i posiekany koperek. </p><p>Zalać wszystko wodą i gotować około 15 minut od zakipienia wody. Na tym etapie można dodać pieprz i dosolić bez obawy przesolenia.</p><p>Po tym czasie do zupy dodać pokrojony topiony serek, śmietanę i gotować jeszcze przez 5 minut.</p><p>Gotową zupę miksować przez 60 sekund. Na talerzu można jeszcze posypać odrobiną koperku. </p><p>Podawać z groszkiem ptysiowym.</p><p>Jeśli ktoś lubi krem bardziej zawiesisty, może zamiast ziemniaków, zaciągnąć zupę (przed topionym serkiem) 2 łyżkami mąki ziemniaczanej, </p><p>rozpuszczonymi w odrobinie zimnej wody.</p><p></p><p>[ATTACH=full]36022[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="janie, post: 787692, member: 131"] Składniki: 20 dkg kurek świeżych lub mrożonych 2 duże pokrojone w kostkę i ugotowane ziemniaki 1 kopiasta łyżka masła 2 kostki rosołowe 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 serek topiony Kilka gałązek zielonego koperku Sól, pieprz do smaku 1 ½ litra wody Sposób przygotowania: Najpierw należy oczyścić i opłukać letnią wodą kurki (mrożone rozmrozić) Posiekać grzybki drobno i poddusić na masełku. Następnie warto przełożyć je do większego garnka, dorzucić ziemniaki, rozgniecione kostki rosołowe i posiekany koperek. Zalać wszystko wodą i gotować około 15 minut od zakipienia wody. Na tym etapie można dodać pieprz i dosolić bez obawy przesolenia. Po tym czasie do zupy dodać pokrojony topiony serek, śmietanę i gotować jeszcze przez 5 minut. Gotową zupę miksować przez 60 sekund. Na talerzu można jeszcze posypać odrobiną koperku. Podawać z groszkiem ptysiowym. Jeśli ktoś lubi krem bardziej zawiesisty, może zamiast ziemniaków, zaciągnąć zupę (przed topionym serkiem) 2 łyżkami mąki ziemniaczanej, rozpuszczonymi w odrobinie zimnej wody. [ATTACH=full]36022[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa-krem z kurek
Top
Bottom