Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa krem z pasternakow i jablek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1030576" data-attributes="member: 1142"><p>(z Delia's Vegetarian Collection)</p><p></p><p>700g mlodych pasternakow, obranych i pokrojonych w kostke</p><p>1 srednie jablko Bramley (lub inne kwasne, do gotowania), obrane</p><p>1 czubata lyzka nasion kolendry</p><p>1 czubata lyzka nasion kuminu</p><p>6 zielonych karamonow, nasiona tylko</p><p>40g masla</p><p>1 lyzka oleju z pestek winogron</p><p>2 srednie cebule, obrane i posiekane</p><p>2 zabki czosnku, zmiazdzone</p><p>1 czubata lyzeczka kurkumy</p><p>1 czubata lyzeczka imbiru w proszku</p><p>1.2 litra wywaru z warzyw</p><p>sol, pieprz</p><p></p><p>Na malej patelni na sucho uprazyalm nasiona, gdy zmienily kolor i zaczely intensywne pachniec, zdjelam z ognia, wsypalam je do mozdzierza i utarlam na proszek.</p><p></p><p>W rondlu roztapilam maslo z olejem i gdy sie spienilo wlozylam cebule, smazylam ok. 5 minut, nastepnie dodlame zmiazdzony czosnek. Mieszajac smazyalm kolejne pare minut. Na koniec wsypalam przyprawy i po krotkim przesmazeniu, wlozylam do garnka pasternaki. Zalalam rosolem i odkryte gotowalam na malenkim ogniu przez 1 godzine.</p><p></p><p>Gdy pasternaki zmiekkly, zdjelam garnek z ognia i recznym blenderm przetarlam zupe na krem. Doprawilam do smaku. Tuz przed podaniem, obralam jablko ze skorki i starlam na tarce o duzych oczkach wprost do zupy, gotowalam przez 3-4 minuty na wolnym ogniu, po czym rozlalam do ogrzanych misek. Pyszna!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1030576, member: 1142"] (z Delia's Vegetarian Collection) 700g mlodych pasternakow, obranych i pokrojonych w kostke 1 srednie jablko Bramley (lub inne kwasne, do gotowania), obrane 1 czubata lyzka nasion kolendry 1 czubata lyzka nasion kuminu 6 zielonych karamonow, nasiona tylko 40g masla 1 lyzka oleju z pestek winogron 2 srednie cebule, obrane i posiekane 2 zabki czosnku, zmiazdzone 1 czubata lyzeczka kurkumy 1 czubata lyzeczka imbiru w proszku 1.2 litra wywaru z warzyw sol, pieprz Na malej patelni na sucho uprazyalm nasiona, gdy zmienily kolor i zaczely intensywne pachniec, zdjelam z ognia, wsypalam je do mozdzierza i utarlam na proszek. W rondlu roztapilam maslo z olejem i gdy sie spienilo wlozylam cebule, smazylam ok. 5 minut, nastepnie dodlame zmiazdzony czosnek. Mieszajac smazyalm kolejne pare minut. Na koniec wsypalam przyprawy i po krotkim przesmazeniu, wlozylam do garnka pasternaki. Zalalam rosolem i odkryte gotowalam na malenkim ogniu przez 1 godzine. Gdy pasternaki zmiekkly, zdjelam garnek z ognia i recznym blenderm przetarlam zupe na krem. Doprawilam do smaku. Tuz przed podaniem, obralam jablko ze skorki i starlam na tarce o duzych oczkach wprost do zupy, gotowalam przez 3-4 minuty na wolnym ogniu, po czym rozlalam do ogrzanych misek. Pyszna! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa krem z pasternakow i jablek
Top
Bottom