Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa krem z selerów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 878052" data-attributes="member: 10042"><p>40 dag selera naciowego</p><p>1 litr bulionu warzywnego (z kostki)</p><p>2 cebule</p><p>2 łyżki masła</p><p>150 ml śmietanki</p><p>2 żółtka</p><p>2 plasterki wędzonego łososia</p><p>4 łyżki startego korzenia selera</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>sok z cytryny</p><p></p><p>Łodygi selera naciowego umyć, oczyścić z włókien. Część listków oderwać i zostawić do przybrania. Pozostały seler oraz cebulę posiekać. Poddusić na maśle, podlewając łyżką wody. Wlać gorący bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 15-20 minut. Zupę lekko ostudzić i zmiksować. Plasterki łososia pokroić w cienkie paseczki. Starty korzeń selera skropić sokiem z cytryny. Zupę ponownie podgrzać, wlać śmietanę wymieszaną z żółtkami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę wlać na talerze, posypać startym selerem oraz paseczkami łososia. Udekorować listkami selera. Podawać z pieczywem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]43954[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 878052, member: 10042"] 40 dag selera naciowego 1 litr bulionu warzywnego (z kostki) 2 cebule 2 łyżki masła 150 ml śmietanki 2 żółtka 2 plasterki wędzonego łososia 4 łyżki startego korzenia selera sól pieprz sok z cytryny Łodygi selera naciowego umyć, oczyścić z włókien. Część listków oderwać i zostawić do przybrania. Pozostały seler oraz cebulę posiekać. Poddusić na maśle, podlewając łyżką wody. Wlać gorący bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 15-20 minut. Zupę lekko ostudzić i zmiksować. Plasterki łososia pokroić w cienkie paseczki. Starty korzeń selera skropić sokiem z cytryny. Zupę ponownie podgrzać, wlać śmietanę wymieszaną z żółtkami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę wlać na talerze, posypać startym selerem oraz paseczkami łososia. Udekorować listkami selera. Podawać z pieczywem. [ATTACH=full]43954[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa krem z selerów
Top
Bottom