Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa kremowa z porów i ziemniaków
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 30404" data-attributes="member: 160"><p>Pozwolisz ,ze wpisze swoją porowa?</p><p></p><p>3 pory</p><p>litr - półtora wywaru mięsnego</p><p>serek topiony - 100 g (np. Złoty Ementaler)</p><p>łyżka czerwonego pieprzu</p><p>gałka muszkatołowa</p><p>pieprz cayenne</p><p>łyżka sosu Worcester</p><p>ew. kropelka tabasco</p><p>Ugotować rosół.</p><p>Pory oczyścić i pokroić w talarki.</p><p>Do gotującego się rosołu wrzucić pory. Gotować 10 - 15 minut.</p><p>Zmniejszyć gaz, wrzucić ser topiony dokładnie wymieszać.</p><p>Doprawić gałką, pieprzem, solą, wlać sos Worcester. Wrzucić czerwony pieprz, chwileczkę potrzymać na ogniu. (ew, dodać Tabasco). Zupy nie należy gotować, żeby się ser nie ściął.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 30404, member: 160"] Pozwolisz ,ze wpisze swoją porowa? 3 pory litr - półtora wywaru mięsnego serek topiony - 100 g (np. Złoty Ementaler) łyżka czerwonego pieprzu gałka muszkatołowa pieprz cayenne łyżka sosu Worcester ew. kropelka tabasco Ugotować rosół. Pory oczyścić i pokroić w talarki. Do gotującego się rosołu wrzucić pory. Gotować 10 - 15 minut. Zmniejszyć gaz, wrzucić ser topiony dokładnie wymieszać. Doprawić gałką, pieprzem, solą, wlać sos Worcester. Wrzucić czerwony pieprz, chwileczkę potrzymać na ogniu. (ew, dodać Tabasco). Zupy nie należy gotować, żeby się ser nie ściął. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa kremowa z porów i ziemniaków
Top
Bottom