Zupa królewska

Ewuszka

Member
Lis 17, 2007
12
0
0
- 3 litry wody
3 łyzki koncentratu pomidorowego
0,5 kg pieczarek
3 marchewki (średniej wielkości)
papryka czerwona
2-3 piersi z kurczaka
puszka fasolki szparagowej (ew. taka sama ilośc mrożonej)

*piersi pokroic w słupki (jak na flaczki), obtoczyc w mące i usmażyć
* pieczarki pokroić w talarki, obsmażyc na maśle
*marchewkę i paprykę pokroic w słupki

Wodę zagotować z kostka rosołową, wrzucic marchew, podgotowac, papryke-podgotować. potem kurczaka i pieczarki. gdy marchew i papryka będą miękkie wrzucamy fasolkę (nie wcześniej bo fasolka sie rozpadnie). Zagęszczamy zasmażką (1,5 łyzki mąki na maśle). dodajemy koncentrat. doprawiamy solą i pieprzem jeśli trzeba. Smacznego
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy