- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
ugotować wywar (ma go być 850 ml)
rozgrzać łyżke oleju arachidowego, wrzucic 1 posiekaną cebulę, obsmazyć lekko
Wlać wywar, dodać 3 - 4 pokrojine w plastry spore pieczarki i 100 g pokrojonej w dość
cienkie paseczki piersi kurzej.
Zagotować i gotować 15 minut
w miseczce wymieszać:
2 łyżki maki kukurydzianej
4 łyżki wody
1 łyżkę ketcup manis (lub jasnego sosu sojowego)
1 łyżkę sosu sojowego Kikkoman
3 łyżki octu z wina ryżowego
1 posiekaną papryczke chili
sporo pieprzu
Wlać tę mieszankę do zupy, zagotować ciągle mieszając. Teoretycznie cąłośc powinna
zgęstnieć, mnie raczej nie zgęstniała, ale to nie szodzi.
Podczas mieszania stopniowo wlewać 1 porządnie roztrzepane jajko
zdjęcie nie chce wejśc
rozgrzać łyżke oleju arachidowego, wrzucic 1 posiekaną cebulę, obsmazyć lekko
Wlać wywar, dodać 3 - 4 pokrojine w plastry spore pieczarki i 100 g pokrojonej w dość
cienkie paseczki piersi kurzej.
Zagotować i gotować 15 minut
w miseczce wymieszać:
2 łyżki maki kukurydzianej
4 łyżki wody
1 łyżkę ketcup manis (lub jasnego sosu sojowego)
1 łyżkę sosu sojowego Kikkoman
3 łyżki octu z wina ryżowego
1 posiekaną papryczke chili
sporo pieprzu
Wlać tę mieszankę do zupy, zagotować ciągle mieszając. Teoretycznie cąłośc powinna
zgęstnieć, mnie raczej nie zgęstniała, ale to nie szodzi.
Podczas mieszania stopniowo wlewać 1 porządnie roztrzepane jajko
zdjęcie nie chce wejśc
