Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa musztardowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 54798" data-attributes="member: 160"><p>Zupa musztardowa : </p><p></p><p>Litr bulionu lub rosołu </p><p>200 g śmietany gęstej (piątnica, danone..) </p><p>2 łyżki musztardy gruboziarnistej </p><p>1 łyżka musztardy sarepskiej </p><p>1 - 2 łyżki musztardy z białym winem i bazylią (uwaga - słona) - swego czasu była dostępna w Carrefourze </p><p>odrobina musztardy cytrynowej </p><p>1 por </p><p>pieprz </p><p>gałka muszkatołowa </p><p>łyżka mąki </p><p>łyżka masła </p><p>Pieczywo na grzanki </p><p></p><p>Pora pokroić w plasterki, wrzucić na masło, podsypać mąką i obsmażyć. </p><p>Zalać gorącym bulionem. </p><p>Śmietanę wymieszać z musztardami, doprawić pieprzem, wlać do bulionu, wymieszać, zagotować. </p><p>Doprawić do smaku gałką. </p><p>Podawać z grzankami. </p><p></p><p></p><p>Ostrożnie z solą - nie solić dopóki się nie spróbuje, musztardy są słone.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 54798, member: 160"] Zupa musztardowa : Litr bulionu lub rosołu 200 g śmietany gęstej (piątnica, danone..) 2 łyżki musztardy gruboziarnistej 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 - 2 łyżki musztardy z białym winem i bazylią (uwaga - słona) - swego czasu była dostępna w Carrefourze odrobina musztardy cytrynowej 1 por pieprz gałka muszkatołowa łyżka mąki łyżka masła Pieczywo na grzanki Pora pokroić w plasterki, wrzucić na masło, podsypać mąką i obsmażyć. Zalać gorącym bulionem. Śmietanę wymieszać z musztardami, doprawić pieprzem, wlać do bulionu, wymieszać, zagotować. Doprawić do smaku gałką. Podawać z grzankami. Ostrożnie z solą - nie solić dopóki się nie spróbuje, musztardy są słone. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa musztardowa
Top
Bottom