Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa ogórkowa na maśle
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 884665" data-attributes="member: 10341"><p>To z pierwszych kiszonych ogórków. Już nie mogłam się doczekać. Z masłem jest wyśmienita. Przepis, z moimi modyfikacjami, pochodzi z miesięcznika &quot;Moje Gotowanie&quot;. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>pęczek włoszczyzny</p><p>cebula</p><p>3 - 4 łyżki masła</p><p>pieprz w ziarnach</p><p>liść laurowy</p><p>30 dkg ziemniaków</p><p>45 - 50 dkg kiszonych ogórków</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>4 łyżki śmietany</p><p>sól, pieprz, ew, odrobina cukru</p><p></p><p>Włoszczyznę obieramy, kroimy w plasterki. Obraną cebulę przypiekamy nad gazem albo na suchej patelni. Do zimnej wody w garnku wkładamy 2 łyżki masła, cebulę, kilka ziarn pieprzu, liść laurowy i pokrojoną włoszczyznę. Gotujemy przez 15 minut. Potem dokładamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Ogórki obieramy ze skóry i albo kroimy w kostkę, albo ścieramy na tarce o dużych oczkach i razem z czosnkiem dusimy w osobnym garnuszku na pozostałym maśle. Gdy ziemniaki są już miękkie, do zupy dodajemy uduszone ogórki. Zagotowujemy razem i zdejmujemy z ognia. Do śmietany wlewamy kilka łyżek zupy, mieszamy i podprawiamy tym zupę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i jeśli trzeba odrobiną cukru i podajemy do stołu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 884665, member: 10341"] To z pierwszych kiszonych ogórków. Już nie mogłam się doczekać. Z masłem jest wyśmienita. Przepis, z moimi modyfikacjami, pochodzi z miesięcznika "Moje Gotowanie". [B]Składniki [/B]pęczek włoszczyzny cebula 3 - 4 łyżki masła pieprz w ziarnach liść laurowy 30 dkg ziemniaków 45 - 50 dkg kiszonych ogórków 1 ząbek czosnku 4 łyżki śmietany sól, pieprz, ew, odrobina cukru Włoszczyznę obieramy, kroimy w plasterki. Obraną cebulę przypiekamy nad gazem albo na suchej patelni. Do zimnej wody w garnku wkładamy 2 łyżki masła, cebulę, kilka ziarn pieprzu, liść laurowy i pokrojoną włoszczyznę. Gotujemy przez 15 minut. Potem dokładamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Ogórki obieramy ze skóry i albo kroimy w kostkę, albo ścieramy na tarce o dużych oczkach i razem z czosnkiem dusimy w osobnym garnuszku na pozostałym maśle. Gdy ziemniaki są już miękkie, do zupy dodajemy uduszone ogórki. Zagotowujemy razem i zdejmujemy z ognia. Do śmietany wlewamy kilka łyżek zupy, mieszamy i podprawiamy tym zupę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i jeśli trzeba odrobiną cukru i podajemy do stołu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa ogórkowa na maśle
Top
Bottom