- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Zupa ogórkowo-serowa(ze świeżych ogórków)
* 5 ogórków(gruntowych)
* 2 duże cebule
* kawałek zielonego pora
* 1 marchew
* 2 ziemniaki
* 2 serki topione
* kostka rosołowa
* koperek
* sól,pieprz,liść laurowy,ziele angielskie(2)
Pokroić w kostkę cebulę i podsmażyć na maśle,po chwili dodać pokrojonego pora.
Gdy cebula zmięknie,dodać pokrojone w kostkę ogórki ,potem dodać startą na dużych oczkach marchew.
Po paru minutach wlać wodę lub bulion,(ew.kostkę rosołową)dodać przyprawy i wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gdy ziemniaki zmiękną,dodać rozdrobnione serki topione i chwilę gotować.
Doprawić do smaku ,wsypać koperek.

* 5 ogórków(gruntowych)
* 2 duże cebule
* kawałek zielonego pora
* 1 marchew
* 2 ziemniaki
* 2 serki topione
* kostka rosołowa
* koperek
* sól,pieprz,liść laurowy,ziele angielskie(2)
Pokroić w kostkę cebulę i podsmażyć na maśle,po chwili dodać pokrojonego pora.
Gdy cebula zmięknie,dodać pokrojone w kostkę ogórki ,potem dodać startą na dużych oczkach marchew.
Po paru minutach wlać wodę lub bulion,(ew.kostkę rosołową)dodać przyprawy i wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gdy ziemniaki zmiękną,dodać rozdrobnione serki topione i chwilę gotować.
Doprawić do smaku ,wsypać koperek.