Składniki:
1 łyżka "Vegety" lub "Jarzynki"
2 kostki bulionowe
5 cienkich parówek
30 dag pieczarek
pieprz, sól, maggi
mąka i śmietana do podbicia
Vegetę i kostki zagotować w ok. 1,5-2l. wody, aż się rozpuszczą. W tym czasie obrać i pokroić pieczarki. Wrzucić do wywaru, gotować ok. 45 min. W międzyczasie parówki obrać ze skórki, każdą parówkę naciąć wzdłuż 3 razy. Ugotować w oddzielnym garnku. Po wyjęciu parówek, pokroić je w talarki. Wrzucić do zupy. Podbić ją mąką i śmietaną, doprawić solą, maggi, pieprzem.
Smacznego!!
1 łyżka "Vegety" lub "Jarzynki"
2 kostki bulionowe
5 cienkich parówek
30 dag pieczarek
pieprz, sól, maggi
mąka i śmietana do podbicia
Vegetę i kostki zagotować w ok. 1,5-2l. wody, aż się rozpuszczą. W tym czasie obrać i pokroić pieczarki. Wrzucić do wywaru, gotować ok. 45 min. W międzyczasie parówki obrać ze skórki, każdą parówkę naciąć wzdłuż 3 razy. Ugotować w oddzielnym garnku. Po wyjęciu parówek, pokroić je w talarki. Wrzucić do zupy. Podbić ją mąką i śmietaną, doprawić solą, maggi, pieprzem.
Smacznego!!
