- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
2 kostki rosołu drobiowego
30 dag pieczarek
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
3 łyżki keczupu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
tymianek
Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki obrać, pokroić w cząstki, usmażyć na maśle do odparowania płynu, oprószyć mąką, zasmażyć i dodać do rosołu, rozprowadzić. Gotować 10 minut. Dodać keczup i natkę pietruszki, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Podawać z makaronem.

30 dag pieczarek
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
3 łyżki keczupu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
tymianek
Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki obrać, pokroić w cząstki, usmażyć na maśle do odparowania płynu, oprószyć mąką, zasmażyć i dodać do rosołu, rozprowadzić. Gotować 10 minut. Dodać keczup i natkę pietruszki, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Podawać z makaronem.
