Zupa pieczarkowa

Diabolique

Member
Lip 24, 2008
333
0
0
2 kostki rosołu drobiowego
30 dag pieczarek
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
3 łyżki keczupu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
tymianek

Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki obrać, pokroić w cząstki, usmażyć na maśle do odparowania płynu, oprószyć mąką, zasmażyć i dodać do rosołu, rozprowadzić. Gotować 10 minut. Dodać keczup i natkę pietruszki, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Podawać z makaronem.

pieczarkowa.jpg
 

Załączniki

  • pieczarkowa.jpg
    pieczarkowa.jpg
    118.8 KB · Wyświetleń: 1
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy